Lexus LF-Z (2023.), model koji će promijeniti doživljaj vožnje u električnom svijetu vozila

Lexus LF Z

Svjetska premijera LF-Z Electrified, koncepta električnog vozila koji prikazuje viziju nove marke Lexusa i ono što želi postići elektrifikacijom

Lexus će ubrzati razvoj novih vozila kako bi zadovoljio različite i promjenjive potrebe kupaca širom svijeta.

Dvadeset potpuno novih ili redizajniranih modela koji će biti predstavljeni do 2025. godine, donijeti će značajan razvoj u pogonskom obliku marke.

Lexus će okupiti svoje razvojne timove za tehnologiju, dizajn i planiranje kako bi razvili što naprednija vozila u novom poslovnom i tehnološkom centru u Shimoyami u Japanu, jedan od njih je i LF-Z. Konceptni model uključuje vozne performanse, stil i tehnologije koje Lexus planira realizirati do 2025. Dodatno će unaprijediti Lexus Driving Signature, objedinjujući stručnost stečenu u razvoju automobila s novim mogućnostima, koje elektrificirani pogoni nude vozaču, prije svega mislimo na iznimni odaziv i osjećaj potpune povezanosti sa svojim automobilom.

Lexus LF Z

LF-Z Electrified to postiže korištenjem naprednih tehnologija i namjenske EV platforme. Na primjer, postiže vrhunske dinamičke performanse, zahvaljujući idealnom položaju baterije i elektromotora, tehnologiji pogona na sve kotače DIRECT4 i drugim značajkama koje osiguravaju visok stupanj slobode kretanja, koji ga razlikuje od konvencionalnih vozila. Također nudi napredne infotainment funkcije koje će biti dostupne korisnicima Lexusa u bliskoj budućnosti.

Foto: Lexus