Kraj za Suzuki Jimny na EU tržištu?

Small  NewJimny

Novi Suzuki Jimny oduševio je svojim simpatičnim izgledom i prihvatljivom cijenom uz koju se dobivaju respektabilne terenske mogućnosti. No, uskoro bi se mogao naći u problemu…

Suzuki Jimny bi, prema svemu sudeći, mogao uskoro izostati iz ponude u Europi. Razlog tomu je visoka emisija CO2 štetnih plinova! Naime, zbog novih ekoloških normi proizvođačima je neisplativo prodavati modele s visokom emisijom CO2, posebno ako u ostatku svojih modela na tržištu nemaju hibride ili “strujaše” koji bi svojim malim C02 emisijama mogli uskočiti u pomoć.

U ovom slučaju, Jimny se nudi jedino s 1,5 litrenim benzinskim motorom, a zbog karaktera motora (atmosferac) vrlo je vjerojatno kako se CO2 emisija ne može značajno smanjiti. U prijevodu, Suzuki bi bio suočen s plaćanjem kazni zbog prekoračenja emisije štetnih plinova.

Small  NewJimny

No, i za to postoji rješenje. Jimny bi se mogao “modificirati” da upotpuni kriterije za ulazak u N1 skupinu vozila. N1 vozila ne ulaze u tu računicu pa bi upravo to mogla biti nit vodilja koju će Suzuki iskoristiti. No, onda se gube stražnja sjedala.

Ali, ako ćemo iskreno, tko je uopće planirao voziti četvoro ljudi u njemu!?