Kia samo u veljači prodala impresivnih 210.177 vozila

Kia Sportage

Kia je izvjestila da su u veljači širom svijeta ukupno prodali 210.177 vozila, što je povećanje od 7 posto u odnosu na jednako razdoblje protekle godine…

Prošli mjesec najprodavaniji model Kije bio je sportski terenac Sportage, koji je bio prodan u 26.790 primjeraka, kojem su najbliže bili još jedan SUV – Seltos (ne prodaje se u Europi) s prodanih 26.619 primjeraka, te Rio koji je kao hatchback i limuzina našao 18.417 kupaca.

Prodaja u Južnoj Koreji zabilježila je 37.583 vozila, što je 31 posto više nego u veljači 2020. godine. Ovaj izuzetan skok može se pripisati teškoćama u proizvodnji koje je lani prouzrokovala pandemija Covid-19, ali i vrlo dobroj prodaji velikog jednovolumena Carnival i limuzine K5.

U usporedbi s veljačom 2020. godine je prodaja van Južne Koreje zabilježila rast od 2,9 posto na ukupno 172.594 vozila, a najtraženiji su bili modeli Sportage, Seltos i Rio.

Usprkos zahtjevnoj globalnoj poslovnoj situaciji, koja je posljedica godine dana pandemije, Kia će i dalje biti fokusirana na implementaciju srednjoročne i dugoročne poslovne strategije ‘Plan S’, osvježene u veljači ove godine. Pored toga Kia će se više posvetiti povećanju prodaje i profitabilnosti. To će joj omogućit novi modeli, uključujući Kijin prvi isključivo baterijski električni model EV6 i limuzinu K8 koja će gradit na uspjehu prethodnice K7.

foto: Kia