Jeep Grand Cherokee 4xe stiže u Europu, ali za početak samo na najveća tržišta

Jeepe cherokee

Krajem prošle godine nam se službeno predstavio, a novi Jeep Grand Cherokee 4xe sada će imati ekskluzivnu premijeru na europskom tlu…

Italija, Francuska, Nemačka, Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Austrija, Belgija, Luksemburg i Nizozemska, zemlje su koje će prve u svojim salonima imati novu generaciju velikog terenca.

Biti će to Jeep Grand Cherokee 4xe Exclusive Launch Edition.

Dolazak Jeep Grand Cherokee 4xe je također značajan trenutak u evoluciji brenda i još jedan dio slagalice strategije za elektrifikaciju cjelokupne game. Nosi 4xe značku kao autentičnu oznaku brenda Jeep, kako bi predstavljao novu 4×4 vožnju i sposobnost kombinacije čuvene sposobnosti s većom održivošću, efikasnošću i još više sigurnosti i zadovoljstva u vožnji. Primjena 4xe plug-in hibridne tehnologije u modelu Jeep Grand Cherokee omogućava brendu njegov tradicionalni standard mogućnosti terenske vožnje, zahvaljujući momentalnoj dostupnosti okretnog momenta, što garantira kombinacija dva pogonska sistema, turbo benzinskog i električnog, a tu je naravno i opcija vožnje s nultom emisijom CO2.

Tehnološki najnapredniji, najluksuzniji Grand Cherokee ukupne snage u sinergiji do 380 KS, kod nas bi se mogao pojaviti tijekom jeseni.

Peta generacija modela Jeep Grand Cherokee – terenca koji je osvojio više nagrada nego bilo koji drugi – ima novu arhitekturu, 4xe plug-in hibridni pogonski sistem, novi dizajn eksterijera i novi interijer s kvalitetnom izradom i vrhunskim tehnologijama. Dok vodeći brend terenaca u pogledu performansi terenske vožnje nastavlja svoje putovanje prema budućnosti „slobode sa nultim emisijama“, novi model predstavljen je kao tehnološki najnapredniji Jeep Grand Cherokee sa najboljim 4×4 performansama ikada.

Jeep Grand Cherokee je opremljen vrhunskim sistemima i dizajniran je u cìjelosti tako da ponudi mogućnosti terenske vožnje bez premca, kao i sigurnu dinamiku vožnje. Pet programa vožnje: Auto, Snow, Sand/Mud, Rock, i Sport – osiguravaju modelu Grand Cherokee da se prilagodi svakom izazovu.

Dojmljiv izgled, pravi američki zaokružuju 21-colni kotači. Dok je u interijeru kvaliteta izrade podignuta za još jednu razinu više. Cijena još nije definirana.

Foto: Jeep