Gabrek tuning, kultno ime na domaćoj sceni i mjesto gdje automobili postaju ekstremni

Mercedes GABREK

Posjetili smo najpoznatiju tuning kuću u Hrvatskoj i uvjerili se zašto je baš to mjesto u Svetoj Nedelji omiljeno među ljubiteljima automobila…

Na spomen Svete Nedelje kada su automobili u pitanju, velika većina bi danas prvo pomislila na Rimac i njegovo velebno zdanje. No, oni nešto zagriženiji ljubitelji četiri kotača, bez puno razmišljanja bi to mjesto prvo povezali s prodajno-servisnom poslovnicom – Gabrek tuninga.

BMW M F

Već prilikom dolaska uvjerili smo se kako ovdje rade odličan posao. Osim toga, vozila koja su nas dočekala zorno prikazuju, koliko njihovi vlasnici vjeruju ovoj priči. Od klasičnih dorada u estetskom pogledu, do onih koji žele pripremiti svoj automobil za idući track day susret. U GT Sport ‘radioni’ ništa nije nemoguće i sve je izvedivo.

Gabrek tuning je tvrtka koja posjeduje preko 15 godina iskustva kroz sve oblike koje podrazumijevaju brigu za vozilo. Od dorade, klasičnih popravaka, lakiranja, pa sve do servisiranja automobila, ali najpoznatiji su definitivno kao majstori za “nabrijavanje” vozila.

Gabrek ponuda
Gabrek tuning poslovnica stvarno je pravi raj za svakog istinskog ljubitelja automobila… (foto: Hrvoje Grguljaš)

Klasične vizualne dorade postale su samo dio ponude u Strmcu, gdje je Gabrek tuning smješten. U velikoj ponudi dijelova za automobile svih vrsta i marki, pronaći ćete dijelove vodećih svjetskih brendova poput – Eibach, KW Automotive, K&N, Supersprint, Milltek, Akrapovič, Rimstock i njemačkog Riegera.

Gabrek Robert jakšić
Sve kreće s ovjesom, a potom vlasnici dobivaju “inspiraciju” za daljnje radove… (foto: Hrvoje Grguljaš)

Gabrek tuning posjeduje veliko iskustvo i znanje vezano uz poboljšavanje voznih karakteristika, kako na cesti tako i na stazi. Kako i sam Robert Jakšić, glavni akter ove priče voli istaknuti – “track day automobili su naša specijalnost i velika strast”. Dakle, pojam ekstremno je za njih zapravo najnormalnija stvar. U to smo se mogli uvjeriti i kroz prisutni, sve samo ne obični BMW M235i, koji smo zatekli na ‘tretmanu’ za vrijeme našeg boravka. Doista, svaki od automobila koji smo tamo zatekli posebna je priča i svi do jednog imaju poduži “tuning karton” potpisan od strane Gabreka. Tko jednom dođe nešto ugraditi, taj se ponovno vraća po još neki “dodatak”.

Gabrek Tuning

Stoga, ako želite napraviti nešto konkretno sa svojim automobilom, ovo je mjesto gdje ćete sigurno dobiti vrhunske savjete i uslugu.

Foto: Hrvoje Grguljaš