Citroën C5 Aircross na prvim test vožnjama, izbrušen dizajn i nove tehnologije za još veći uspjeh

Citroen C Aircross Nica Francuska prva voznja

Temeljito osvježen SUV C5 Aircross upravo odrađuje prve kilometre, kolege novinari upoznaju se s dobro poznatom uzdanicom marke…

Novi C5 Aircross vjerojatno je najbolji predstavnik marke danas (uz C5 X), kada je udobnost u pitanju. Upravo taj osjećaj ugode doživljavaju novinari iz cijele Europe, na francuskim prometnicama. U prekrasnom ambijentu Nice i Domaine du Mas de Pierre, upoznaju osvježeni model.

Citroën C5 Aircross na prvim test vožnjama, izbrušen dizajn i nove tehnologije za još veći uspjeh 25

Glava uzdanica modela je plug-in hibrid, koji na struju prelazi do 55 km i vozi sve do 135 km/h.

Ovo je jedini SUV u segmentu koji nudi 3 zasebna klizna stražnja sjedala koja se mogu podešavati po nagibu i sklopiti, što nudi modularnost tipičnu za monovolumene. Obujam prtljažnika najveći je u kategoriji: od 580 l do 720 l na izvedbama s motorom s unutarnjim izgaranjem te od 460 l do 600 l na izvedbama s punjivim hibridnim motorom.

Citroën C5 Aircross na prvim test vožnjama, izbrušen dizajn i nove tehnologije za još veći uspjeh 26

Posebna je pažnja posvećena i zvučnoj izolaciji, pa tako možete odabrati višeslojna prednja stakla koja pojačavaju dojam izolirane čahure dok boravite u vozilu.

Citroën C5 Aircross na prvim test vožnjama, izbrušen dizajn i nove tehnologije za još veći uspjeh 27

Novi C5 Aircross stiže u srpnju na naše prometnice, a time i na test, u kojem ćemo otkriti sve njegove pluseve i minuse.

Foto: Citroen