BMW Serije 4 Gran Coupe (2021.), nova generacija i dalje u odvažnom bavarskom tonu

BMW  Gran coupe

Odvažna nova generacija Serije 4, sad je dobila novi nastavak, u vidu četverovratne Gran Coupe izvedbe…

Budući da je prva generacija BMW serije 4 Gran Coupé postigla značajan uspjeh, model druge generacije bio je logičan slijed događanja. Novi kupe plijeni maštu svojim osjetno poboljšanom dinamikom vožnje, oštrijim dizajnom koji slijedi novi dizajnerski jezik marke BMW, profinjenim premium osjećajem za njegovu unutrašnjost i mnoštvom inovacija na područjima upravljanja i povezivanja. Uz užitak u vožnji i sportsku eleganciju po kojima je BMW poznat, moderna funkcionalnost je presudna za ovaj gran coupéa za premium srednji segment. Udoban pristup stražnjem sjedištu, pet sjedala u punoj veličini, velika vrata prtljažnika i prtljažnik s promjenjivom uporabom osiguravaju ugodnu svakodnevicu s ovim modelom.

BMW  Gran coupe

Zanimljivo, proizvoditi će se u skladu s fleksibilnim proizvodnim postupkom u pogonu BMW Group u Münchenu na istoj liniji kao i potpuno električni BMW i4, te modeli BMW Serije 3 Limuzina (G20) i BMW serije 3 Touring (G21).

Samostalni karakter novog BMW-a serije 4 Gran Coupé jasno je izražen u njegovom vanjskom dizajnu. Dimenzija vanjske duljine 4.783 milimetara, širine 1.852 milimetra i visine 1.442 milimetara, prepoznatljivih je proporcija u kombinaciji s dinamično rastegnutim linijama kupea. Duži je 143 milimetra, 27 milimetara širi i 53 milimetara viši od svog prethodnika, dok su i širine staza porasle – na 1.595 milimetara sprijeda (+50 mm) i 1.623 milimetra straga (+29 mm). Međuosovinski razmak od 2.856 milimetara, što je rast od 46 milimetara u odnosu na prethodnika i 5 milimetara više od podatka za Limuzinu serije 3.

BMW  Gran coupe

Koncept karoserije specifičan za ovaj model rezultira svestranom unutrašnjošću koja nudi solidnu količinu prostora straga. Novi BMW serije 4 Gran Coupé nudi 470 litara prtljažnika. Nosivost se može povećati na maksimalno 1.290 litara preklapanjem dijelova stražnjeg naslona, ​​sa standardnim dijeljenjem od 40:20:40.

BMW  Gran coupe

Dok pogled na vozačko okruženje ne otkriva ništa novo, što bi nas iznenadilo. Dakle, sve već viđeno u aktualnim serijama 3 i 4.

U pogonskom odjelu, sve je poznato. BMW Serije 4 biti će zastupljen u izvedbama 420d, te benzinskim 420i, 430i i M440i. Svi se motori standardno udružuju sa 8-brzinskim mjenjačem Steptronic.

Novi BMW Serije 4 Gran Coupe očekuje se na tržištima širom Europe, pa tako i kod nas već na jesen.

Foto: BMW