Audi Q6 e-tron, dolazak novog električnog SUV aduta, testiranja u završnoj fazi

Audi Q e tron

Audi Q6 e-tron koji je blizu proizvodnje samo je početak najveće ofenzive modela u povijesti marke s četiri prstena.

Audi će do 2025. predstaviti više od 20 novih modela – od kojih će više od deset biti električni. Buduća serija modela Q6 e-tron označava inauguraciju e-mobilnosti u sjedištu u Ingolstadtu. Unutarnji pogon za sklapanje baterija podupire Audijevu predanost električnoj mobilnosti.

Audi trenutačno provodi testiranje na prototipu Q6 e-tron, na krajnjem sjeveru Europe pod strogim sigurnosnim propisima. Buduća serija modela prva je izgrađena na novoj tehnološkoj platformi Premium Platform Electric (PPE). Sa svojim električnim sustavom od 800 volti, snažnim i učinkovitim električnim motorima, inovativnim sustavom upravljanja baterijom i punjenjem te novorazvijenom arhitekturom elektronike, prototip Q6 e-tron orijentiran na proizvodnju označava sljedeći veliki korak u elektrifikaciji i digitalizaciji Audija asortiman modela.

Audi Q6 e-tron, dolazak novog električnog SUV aduta, testiranja u završnoj fazi 25
Foto: Audi

Nadolazeća serija modela Q6 e-tron, koja dolazi u SUV i Sportback varijantama karoserije, predstavlja održivu proizvodnju, usavršavanje radne snage na lokaciji u Ingolstadtu i električnu budućnost tvrtke. Audi se sve većom brzinom pretvara u vodećeg pružatelja povezane, potpuno električne premium mobilnosti. I to čini na snažnim gospodarskim temeljima: Audi grupa je zatvorila fiskalnu godinu 2022. s rekordnim rezultatima.

“Naša strategija Vorsprung 2030 pruža prave odgovore, čak i u vremenima višestrukih kriza,” kaže Markus Duesmann, izvršni direktor Audi AG. “Potpuno smo usredotočeni na održivost i sustavno unaprjeđujemo digitalizaciju i elektrifikaciju naših proizvoda.”

Foto: Audi