Volkswagen ID.7 u Španjolskoj zaključio test vožnje, velika premijera 17. travnja!

Volkswagen ID

Odbrojavanje do premije novog ID.7 je počelo: svjetska premijera novog potpuno električnog ID-a. vodeći model održat će se u ponedjeljak, 17. travnja.

Nešto manje od dva tjedna prije ovog datuma, Volkswagen sada daje dodatne pojedinosti o pogonu i pogodnostima limuzine dizajnirane za vožnju na duge udaljenosti. Novi ID.7 poboljšat će višu srednju klasu u Europi, Kini i Sjevernoj Americi. Volkswagen planira povećati udio svojih električnih modela na 80 posto u Europi do 2030.

Volkswagen ID.7 u Španjolskoj zaključio test vožnje, velika premijera 17. travnja! 25
Novi ID.7 je važna prekretnica na tom putu, jer je planirano da bude lansiran u Europi krajem 2023. (foto: Volkswagen)

Kamuflirani ID.7 još uvijek prolazi posljednje testne vožnje u Alicanteu u Španjolskoj. Novi potpuno električni model za vožnju na duge relacije može u potpunosti pokazati svoje prednosti na zavojitim i planinskim cestama u regiji. Kai Grünitz, član upravnog odbora odgovoran za razvoj, objašnjava: „S ID.7 još smo više iskoristili potencijal MEB-a. Također smo upotrijebili novi, snažniji i učinkovitiji električni pogonski motor. Osim toga, poboljšali smo kvalitetu kontrole vozačkog mehanizma i tako mogli dodatno povećati udobnost vožnje. Kombinacija vrhunskog pogonskog sustava, udobnog voznog mehanizma i velikog dometa čine ID.7 savršenom limuzinom za duga putovanja.”

Volkswagen ID.7 u Španjolskoj zaključio test vožnje, velika premijera 17. travnja! 26
Foto: Volkswagen

ID.7 je prvi model temeljen na platformi modularnog električnog pogona (MEB) koji ima novorazvijen i visoko učinkovit pogon. To je najsnažniji električni pogonski motor s najvećim okretnim momentom u Volkswagen ID. modelu do sada. Pogonsku jedinicu s internom oznakom APP550 razvila je Volkswagen Group Components u Kasselu i tamo se i proizvodi.

Novi električni pogon optimiziran je prije svega u pogledu potrošnje energije: ovisno o veličini baterije predviđaju se WLTP dometi do 700 kilometara i kapaciteti punjenja do 200 kW. ID.7 tako naglašava svoju prikladnost za velike udaljenosti.

Opcijska adaptivna kontrola podvozja (DCC) i upravljač dinamikom vožnje limuzine za duga putovanja iz temelja su poboljšani. Zahvaljujući opcijama odabira načina vožnje, nude veliki raspon između udobnosti i sportskog stila. Zajedno s novoprimijenjenim progresivnim upravljanjem, sustavi osiguravaju precizno ponašanje u vožnji i maksimalnu stabilnost. Ove su tehnologije također isprobane u sklopu testnih vožnji u Španjolskoj. Skoro pa sve znamo, sad samo možemo čekati premijeru…

Foto: Volkswagen