Scania Irizar i8 ide za Solin, autobus ide u ruke Delminium Travel

Scania autobus isporuka

Nakon nekoliko godina korona krize, koja je značajno pogodila sektor autobusnog prijevoza putnika, osobito u turističkom segmentu, situacija se poboljšava. Scania je krenula odlično u 2023.

Scania Hrvatska d.o.o. isporučila je novi autobus Scania Irizar i8 solinskom turističkom prijevozniku i putničkoj agenciji Delminium Travel d.o.o.

Scania Irizar i8 jedan je od najatraktivnijih i najpouzdanijih autobusa u svojoj klasi, opremljen nizom sigurnosnih sistema, koji asistiraju vozaču. Vozilo 15 m dužine pokreće motor od 450 KS te ima 12-stupanjski Opticruise automatski mjenjač i 3 osovine, gdje je treća osovina zakretna. Autobus ima 67+2 sjedala (vozač i vodič) sa USB priključkom, koja su profilirana za maksimalnu udobnost putnika za duga putovanja, toalet, audio/video opremu te mogućnost Wi-Fi veze.

Scania Irizar i8 ide za Solin, autobus ide u ruke Delminium Travel 25
Foto: Scania Hrvatska

‘Autobus Scania Irizar i8 perjanica je našeg autobusnog programa, koja zadovoljava najviše standarde u cestovnom prijevozu putnika. Ovim modelom prisutni smo u mnogim autobusnim voznim parkovima regije. Osim njega česti izbor je i autobus Scania Irizar i6s, koji je jako dobro prihvaćen kod naših kupaca i u kojem vidimo perspektivu u budućnosti. Također, očekujemo da će se Scania autobusi sve više viđati na hrvatskim cestama, a i na cestama diljem regije’, izjavio je Darijo Bakić, voditelj prodaje motora i autobusa za Scania East Adriatic Region.

‘Zadovoljni smo što se autobusni prijevoz polako oporavlja, nakon pandemijskih dana, te što Scania postaje top izbor među kupcima i stavlja nas u položaj poželjnog dobavljača. Osim autobusa, našim kupcima nudimo i mogućnost financiranja njihovog novog ili rabljenog vozila putem tvrtke Scania Credit Hrvatska d.o.o.’ dodao je Saša Muhek, prodavač autobusa za Scania East Adriatic Region.