Rimac Nevera uskoro postavlja rekord i na Ringu?

Rimac Nevera Ring rekord priprema
Foto: CarSpyMedia (Screenshot)

Hrvatski proizvođač postavlja rekorde u svim kategorijama, a Nevera u fokusu sad ima slavni ‘Zeleni pakao’…

Rimac Nevera u livreji inspiriranoj sad već slavnim BMW serije 3 E30 EV pojavila se na Ringu. Nakon postavljanja 23 rekorda na Automotive Testing Papenburg (ATP), električni hiperautomobil nizao je krugove na Nürburgringu. Nakon što su ga mnogi prozivali kako je moćan ‘bolid’ samo na ravnom, očito je da se radi na dokazivanju mogućnosti i na slavnoj stazi.

Trenutni vlasnik rekorda među električnim modelima je Porsche Taycana Turbo S. Brza limuzina iz Zuffenhausena završila je stazu za 7 minuta i 33 sekunde. S obzirom na nevjerojatne performanse tihog hiperautomobila, Nevera ne bi trebala imati problema sa skidanjem s trona modela koji je glavnu bitku vodio s Tesla Model S Plaid.

Isto tako, zanimljivo je zapravo usporediti kako Taycan Turbo S nije najbrže cestovno legalno električno vozilo koje je obišlo Nordschleife. To je zapravo Nio EP9, njemu je trebalo svega 6 minuta i 45 sekundi još u svibnju 2017. Međutim, taj je model proizveden u samo 16 primjeraka, pa se ne računa se kao pravi serijski automobil. Rimac Nevera proizvodi se u limitiranoj brojci od 150 primjeraka…