Renault Megane Sedan nastavlja uspješnu priču kompaktnog modela

Renault Megane Sedan

Mégane GrandCoupé posebno cijene kupci koji traže kompaktne limuzine u C-segmentu …

Zahvaljujući njima, taj je model prodan u više od 200.000 primjeraka otkako je predstavljen 2016. godine. Prodaja u gotovo trideset zemalja pridonijet će međunarodnom širenju marke Renault. U još profinjenijem ruhu, novi Renault Mégane GrandCoupé vrvi najnovijim tehnologijama koje povećavaju sigurnost i udobnost na cesti. Hrabro pokazuje svoj stil i naglašava svoju privlačnost kako bi osvojio zahtjevne kupce.

Novi Mégane GrandCoupé hvali se LED svjetlima koja su u cijelosti izvedena u tehnologiji Pure Vision. Ta svjetla učinkovitije osvjetljavaju cestu, a krasi ih i prepoznatljivi Renaultov svjetlosni potpis u obliku slova C.

Renault Megane Sedan

Na prednjem kraju smjestili su se novi odbojnik i maska s kromiranim umetcima, dok su za veću aerodinamičnost zaslužni deflektori zraka ispred prednjih blatobrana. Njegov je profil sada naglašen novim dizajnom blatobrana te osvjetljenjem u ručicama vrata.

Novi Mégane GrandCoupé dostupan je u sedam boja karoserije, uključujući novu sivu boju Highland. Dostupni su i novi naplatci dimenzija od 16 do 18 cola.

Novi Mégane GrandCoupé opremljen je digitalnom pločom veličine do 10,2 inča. Ovisno o zemlji, digitalna ploča uključuje navigaciju koja vam pomaže da na intuitivan način prilagodite vožnju.

Na armaturnoj ploči nalazi se (ovisno o razini opreme) novi, dvostruko veći 9,3-inčni zaslon multimedijskog sustava čiji okomiti dizajn unosi dašak suvremenosti u putnički prostor. Novi povezani multimedijski sustav Renault EASY LINK nudi čitav niz multimedijskih sadržaja i značajki, navigaciju te postavke sustava Multi-Sense. Kako bi njihova uporaba bila još ergonomičnija, komande sustava za pomoć u vožnji grupirane su na upravljaču te je olakšan pristup tipkama na središnjoj konzoli, kao što je pokazivač temperature.
Novi Mégane GrandCoupé opremljen je i samozatamnjujućim unutarnjim retrovizorom bez okvira, kromiranim umetcima na komandama klima-uređaja i novim presvlakama za potpuni doživljaj u unutrašnjosti. Vozači sada mogu uživati u još udobnijem vozačkom položaju jer im je na raspolaganju električno podesivo sjedalo.

Novo sučelje multimedijskog sustava Renault EASY LINK nadahnuto je pametnim telefonima pa je stoga još fluidnije i intuitivnije. Objedinjuje funkciju prepoznavanja glasovnih naredbi, telefoniranje putem sustava Android Auto i Apple CarPlay, pretraživanje odredišta i preuzimanje navigacijskih uputa putem Googlea te prikaz cijena goriva i informacija o prometu u stvarnom vremenu. Ovisno o zemlji, kupci se s pomoću aplikacije za pametne telefone MY Renault mogu povezati s multimedijskim sustavom Renault EASY CONNECT kako bi upravljali svojim vozilom na daljinu, locirali ga nakon parkiranja, slali mu precizne navigacijske upute i još mnogo toga.

Renault Megane Sedan

Uz četiri postojeća načina rada (Eco, Comfort, Sport i MySense, ovisno o motoru), tehnologija MULTI-SENSE neprekidno se razvija kako bi vam ponudila još veći užitak vožnje. Osim ergonomičnijih, intuitivnijih i jednostavnijih postavki, sustav uključuje nove boje ambijentalnog osvjetljenja te aplikaciju R-Sound za prilagodbu zvuka motora.
Zaslon digitalne instrumente ploče (7 ili 10,2 inča) može se prilagoditi odabirom widgeta, primjerice pokazivačima potrošnje goriva u načinu rada Eco i snage u načinu rada Sport.

Novi Mégane GrandCoupé donosi nove sustave za pomoć u vožnji koji vožnju čine sigurnijom i ugodnijom:
Adaptivni tempomat s funkcijom Stop&Go održava razmak od vozila ispred pri zadanoj brzini te nadzire ubrzavanje i kočenje.
Sustav aktivnog kočenja u nuždi poboljšan je funkcijom prepoznavanjem pješaka. Taj sustav povećava sigurnost upozoravanjem vozača na opasne situacije i aktiviranjem kočnica onda kada to vozač propusti učiniti.

Upozorenje na nadolazeći promet straga prepoznaje nadolazeće vozilo i upozorava vozača prilikom vožnje unatrag. Usto je funkcija ručne kočnice Auto-Hold, koja zadržava vozilo na mjestu i kad je ručna kočnica otpuštena, poboljšana i pruža udobniju i ugodniju vožnju gradom. Kako bi vožnja bila sigurnija i udobnija, novi Mégane GrandCoupé i dalje uključuje upozorenje na izlazak iz voznog traka, upozorenje na umor vozača i upozorenje na vozilo u mrtvom kutu.

Ponuda motora proširena 1.0 TCe motorom

Novi Mégane GrandCoupé nudi široku paletu motora, prilagođenu različitim tipovima kupaca i u skladu s novom normom Euro 6D FULL:

Benzinska inačica dostupna je s posve novim, učinkovitim 1.0 TCe motorom s izravnim ubrizgavanjem koji razvija 115 KS (s ručnim mjenjačem) te smanjuje potrošnju goriva i emisije CO2.
Motor 1.3 TCe, opremljen filtrom krutih čestica, i dalje je dostupan u inačici od 140 KS (sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom EDC).

Dizelska inačica s motorom 1.5 Blue dCi dostupna je u inačici od 115 KS (sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom EDC).

„Pet godina nakon što je predstavio Mégane GrandCoupé, Renault je odlučio obnoviti taj prestižni model zavodljivih linija i poboljšati njegove vozne osobine i udobnost koji ga čine tako uspješnim. Za personaliziran doživljaj vožnje pobrinule su se nove tehnologije kao što je multimedijski sustav Renault EASY LINK, profinjena unutrašnjost s modernom završnom obradom i novi, učinkovitiji 1,0-litreni benzinski motor TCe. Tu je i najnovija generacija sustava za pomoć u vožnji koja zaokružuje ponudu tehnologije u novom Méganeu GrandCoupé.”
dodala je Marion Humeau, direktorica marketing pri odjelu za srednje velika vozila Grupe Renault