Renault i Ferrovial predstavit će Zity – fleksibilnu uslugu dijeljenja električnih vozila

R DAM

Od ožujka će na području čitavog Pariza biti dostupno 500 primjeraka Renault ZOE koji će se moći unajmiti 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu…

Grupa Renault i tvrtka Ferrovial spremni su predstaviti uslugu dijeljenja električnih automobila ZITY u Parizu.

Parižani će se od ožujka 2020. moći slobodno služiti flotom od 500 primjeraka posve električnog Renaulta ZOE, opremljenih tehnologijom ZITY. Riječ je o fleksibilnoj i prilagođenoj usluzi. To će posebno razveseliti sve one koji žele voziti električna vozila bez troškova održavanja, a njih je puno; čak 20 % stanovnika Pariza koriste usluge dijeljenja vozila.

R DAM

Predstavljanje usluge u Parizu korak je dalje u partnerstvu grupe Renault, pionira električnih vozila u Europi, i tvrtke Ferrovial, jednog od vodećih infrastrukturnih operatora i pružatelja gradskih usluga. Njihova uspješna suradnja započela je 2017. u Madridu, kada je prvi put predstavljena usluga ZITY.

„Usluga dijeljenja električnih automobila ZITY temelji se na kratkoročnom najmu i uključuje brojne prednosti kao što su fleksibilnost rezervacije i dostupnost vozila kad i gdje vam zatreba, ponajviše zahvaljujući iznimno učinkovitoj aplikaciji”, izjavio je Gilles Normand, viši potpredsjednik Odjela za električna vozila i usluge mobilnosti grupe Renault. „Ovo čišće, pristupačnije i održivije rješenje mobilnosti pridonosi i borbi protiv onečišćenja tako što pomaže smanjiti emisije CO2 u gradovima.”

R DAM

„Za uspješnost usluge ZITY u Madridu zaslužno je partnerstvo s Renaultom. Radujemo se nastavku suradnje na razvoju ove tehnologije. Upravo se ona pokazala ključnom za dobar odjek usluge” istaknuo je Ignacio Madridejos, direktor tvrtke Ferrovial. „Stvaranje održivih rješenja mobilnosti za stanovnike gradova od presudne je važnosti u borbi protiv klimatskih promjena.”

Nakon predstavljanja u Madridu 2017. te sada u Parizu, ZITY bi se u narednim godinama trebao proširiti i na ostale gradove i tako postati referentnim pružateljem usluge dijeljenja električnih automobila.