Renault Austral prije službene premijere prvo će odraditi dva milijuna testnih kilometara

Renault Austral

Novi SUV i ime u Renault obitelji ulazi u završnu fazu testiranja, krenuo je odrađivati prve kilometre zamaskiran širom Europe…

Novi Renault Austral u posljednjoj je fazi razvoja. Prije stavljanja u prodaju novog modela, na našim se vozilima mjesecima provode opsežni testovi kako bi se osigurala najveća kvaliteta i pouzdanost. Tim testovima izdržljivosti provjerava se pouzdanost i dugovječnost različitih sastavnih dijelova.

Novi Renault Austral u zahtjevnim uvjetima provodi posljednje provjere svoje nove platforme CMF-CD3 kao i testiranja palete posve elektrificiranih motora.

ZAHTJEVNI TESTOVI ZA OSIGURAVANJE NAJBOLJE KVALITETE

Na novom Renaultu Austral trenutačno se provode testovi poznatiji kao „Confirmation Runs” što u praksi znači da će flota od stotinjak vozila prijeći dva milijuna kilometara.

Tako će novi SUV Renault Austral proputovati Francusku, Španjolsku, Njemačku i Rumunjsku kako bi se provjerila valjanost prethodno dobivenih vrijednosti, pri čemu će 900 vozača prijeći 600 000 kilometara u stvarnim uvjetima vožnje na otvorenoj cesti dok će još 1 400 000 kilometara biti odvoženo na trkaćoj stazi.

Ti će testovi primjerice omogućiti da se provjere postavke nove platforme CMF-CD3, sustavi za pomoć u vožnji, zvučna izolacija ili pak udobnost ovjesa da bi se budućim kupcima ponudila najveća moguća kvaliteta.

Kakve će motore ponuditi Austral?

Među tim provjerama, valja spomenuti i testiranje novih pogonskih sklopova. Renault Austral imat će paletu novo razvijenih elektrificiranih benzinskih motora: motor E-TECH Hybrid nove generacije, motor 1.3 TCe mild-hybrid 12V i posve novi motor 1.2 TCe mild-hybrid 48V, premijerno ugrađen na neki Renaultov model.

Svi će ti motori biti rekordno učinkoviti po pitanju smanjene emisije CO2, od 105 g CO2/km (za E-TECH po WLTP ciklusu, koji je u tijeku homologacije), te najveću snagu do 200 KS.

Valja dobro otvoriti oči – možda ćete baš vi biti prvi koji će susresti novi Renault Austral na cesti.