Kia u sjajnoj formi, zabilježen rekordni tržišni udio u Europi

Kia prodaja

Kia je u siječnju dostigla svoj povijesno najveći tržišni udio na europskom tržištu automobila. Prema podacima europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA), Kia je ostvarila europski tržišni udio u siječnju od 4%, dok je u 2020. iznosio 3,5%…

Dobar početak godine. Kia u siječnju u Europi ukupno prodala 33.971 vozilo.
Kijina prodaja u Europi (Kia tu ubraja članice EU i EFTA te Veliku Britaniju) u siječnju je prema podacima ACEA kumulativno pala za 10,4% na ukupno 33.971 vozilo, što je očekivana posljedica pandemije koronavirusa.

Kia, rast tržišnog udjela i pad ukupnog europskog tržišta
Kia je puno bolje prošla u usporedbi s cijelim europskim automobilskim tržištem, koje se u odnosu na jednako razdoblje prošle godine smanjilo za 25,7%. Kijin tržišni udio povećao se na 4%, što predstavlja povijesni rekord ovog najstarijeg korejskog proizvođača automobila.

Predsjednik Kia Europe, Jason Jeong, rekao je: “Tržište novih vozila i dalje je vrlo zahtjevno, kako za Kiju tako i za cijelu djelatnost. Naše prodajne ekipe i zastupnici širom Europe mukotrpno su radili kako bi mogli učinkovito poslovati i našim kupcima isporučivati nova vozila. Postignuti povijesno rekordan tržišni udio je dokaz izuzetne predanosti svih u Kiji.”

foto: Kia