Volkswagen Tacqua – kineska inačica T-Cross formata

Volkswagen Tacqua

Nijemci su predstavili novi suv po imenu Tacqua, model namijenjen istočnom tržištu po formuli zvanoj T-Cross…

T-Cross u Europi je odlično krenuo u svoju misiju osvajanja kupaca. Novi model dolazit će iz pogona joint-venture kompanije FAW-Volkswagen, a izgledom neodoljivo podsjeća na europski model.
Svi već na glas komentiraju što je VW motiviralo da na istom tržištu ponudi dva skoro identična modela, različitih imena, iz različitih pogona. A kao jedino smisleno rješenje čini se objašnjenje da žele ispuniti prohtjeve oba kineska partnera. Kinezi očito igraju prljavo i prilično su teški u poslovanju.

Kako otkrivaju prve informacije, početni model bit će pokretan s 1,5 litarskim atmosferskim benzincem (113 KS), u suradnji sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem. U ponudi će biti i 1,4 litreni turbobenzinski TSI (150 KS) uz 7-brzinski DSG mjenjač.

Volkswagen Tacqua

Bogato opremljeni model već u startu. Kineski kupci dobit će multimedijski sistem sa zaslonom osjetljivim na dodir, 6-8 zračnih jastuka, 18-colski alu naplatke, prilagodljivi tempomat, dvozonsku klimu, pokretanje motora na tipku, sistem kočenja u nuždi, panoramski krov …

Volkswagen Tacqua

Volkswagen Tacqua stići će u prodaju do kraja jeseni, a očekuje se da će bazna verzija koštati oko 100 hiljada yuana, oko 100.000 kuna.