Porsche Taycan odlično se snašao u društvu zvijezda filma ‘Povratak u budućnost’

Porsche Taycan DeLorean

Proizvođači se sve više hvale sa mrežom vlastitih punionica…

Između Electrify America i europske mreže za punjenje Ionity, prvi put je premašena brojka od isporučenih 1,21 gigavat kombinirane snage. Brzo širenje obje mreže znači da sada predstavljaju najveće mreže brzih punjača u SAD-u i Europi.

Trenutno postoji 670 Electrify America i 372 Ionity lokacije i brojimo ih dalje – što je jednako više od 4800 pojedinačnih punjača. S mrežom koja sadrži više energije nego ikad prije, punjenje Taycana je brže i lakše.

Porsche Taycan DeLorean

Za samo 22 minute, Porsche Taycan može se napuniti od pet do 80 posto, zahvaljujući arhitekturi baterije od 800 volti i brzini punjenja od 270 kW – što znači manje vremena utrošenog na punjenje i više vremena na putovanju. Stoga je kampanja s kultnim automobilom iz “Povratka iz budućnosti” – DeLorean, odlično uklopljena u ovu priču o povezivosti i brzom punjenju.

U SAD-u i Kanadi vlasnici Taycana imaju koristi od toga da je prvih 30 minuta svakog punjenja besplatno tijekom prve tri godine vlasništva. Ugrađeni planer punjenja u potpuno električni sportski automobil također čini lociranje stanica manje teškim od pokušaja podudaranja punjenja s udarom munje, kao u filmu.

Porsche Taycan DeLorean

Lagani film od 60 sekundi prati ovo izdanje, a namijenjen je izmamiti osmijeh obožavateljima legendarnog filma. Stvoren uz ljubazno dopuštenje Universal Studios LLC i Amblin Entertainmenta, od strane redatelja JF Musiala, označava mrežu punjenja koja prelazi 1,21 gigavat električne energije – prag koji se slučajno poklopio s Danom Povratka u budućnost (21. listopada je datum kada lik Marty u filmu skače naprijed, u budućnost). Među nekoliko ‘uskršnjih jaja’, u isječku se pojavljuje Donald Fullilove.

Uostalom, kako se Porsche snašao s akterom iz filma, pogledajte u nastavku.

Foto: Porsche