Porsche Panamera postavila rekord na Ringu, premijera ‘facelifta’ krajem kolovoza

Porsche Panamera postavila rekord na Ringu, premijera 'facelifta' krajem kolovoza

Porsche je novim rekordom potvrdio svoje dojmljive performanse i potencijala Panamere, koja sitno broji do svjetske premijere…

U pomalo kamufliranom izdanju, koji skriva izgled serijske verzije, testni vozač Lars Kern odradio je krug legendarnog Nürburgring Nordschleifea dug 20.832 metara za 7:29.81 minuta. U službenom rangu Nürburgring GmbH, ovaj put ovjeren od strane javnog bilježnika, sada je novi rekord u kategoriji velikih automobila, E-segmentu.

“Unapređenje šasije i pogonskog sklopa na novoj Panameri prilično se osjeti.” Kern pri tome dodaje: „Naročito u dionicama Hatzenbach, Bergwerk i Kesselchen, nova postava elektromehaničkog sustava stabilizacije ostaje dosljedno učinkovita i pruža Panameri nevjerojatnu stabilnost unatoč neravnoj površini staze.”

Porsche Panamera postavila rekord na Ringu, premijera 'facelifta' krajem kolovoza

Panamera je uvijek bila i ekskluzivni veliki automobil i istinski sportski automobil. U novom modelu brojne su značajke još više poboljšane “, kaže Thomas Friemuth, potpredsjednik u sektoru proizvodnje Panamere.

Na vanjskoj temperaturi od 22 °C i s temperaturom staze od 34 °C, Lars Kern (32) je 24. srpnja 2020. započeo krug u 13:49 sati i prešao ciljnu liniju 7: 29,81 minuta kasnije. Rekordna Panamera bila je opremljena trkačkim sjedištem i sigurnosnim kavezom kao zaštitom za vozača. Javni bilježnik potvrdio je i serijski status proizvodnje, još uvijek kamufliranog modela s četvero vrata, koji će svoju svjetsku premijeru proslaviti krajem kolovoza.

Rekord je ostvaren na Michelin Pilot Sport Cup 2 sportskoj gumi razvijenoj posebno za novu Panameru, a koja će biti opcionalno dostupna nakon pokretanja tržišta.

foto: Porsche

Erfolg LED žarulje
Porsche Panamera postavila rekord na Ringu, premijera 'facelifta' krajem kolovoza

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.