Porsche Panamera postavila rekord na Ringu, premijera ‘facelifta’ krajem kolovoza

Porsche Panamera  Ring

Porsche je novim rekordom potvrdio svoje dojmljive performanse i potencijala Panamere, koja sitno broji do svjetske premijere…

U pomalo kamufliranom izdanju, koji skriva izgled serijske verzije, testni vozač Lars Kern odradio je krug legendarnog Nürburgring Nordschleifea dug 20.832 metara za 7:29.81 minuta. U službenom rangu Nürburgring GmbH, ovaj put ovjeren od strane javnog bilježnika, sada je novi rekord u kategoriji velikih automobila, E-segmentu.

“Unapređenje šasije i pogonskog sklopa na novoj Panameri prilično se osjeti.” Kern pri tome dodaje: „Naročito u dionicama Hatzenbach, Bergwerk i Kesselchen, nova postava elektromehaničkog sustava stabilizacije ostaje dosljedno učinkovita i pruža Panameri nevjerojatnu stabilnost unatoč neravnoj površini staze.”

Porsche Panamera Lars Kern record Ring

„Panamera je uvijek bila i ekskluzivni veliki automobil i istinski sportski automobil. U novom modelu brojne su značajke još više poboljšane “, kaže Thomas Friemuth, potpredsjednik u sektoru proizvodnje Panamere.

Na vanjskoj temperaturi od 22 °C i s temperaturom staze od 34 °C, Lars Kern (32) je 24. srpnja 2020. započeo krug u 13:49 sati i prešao ciljnu liniju 7: 29,81 minuta kasnije. Rekordna Panamera bila je opremljena trkačkim sjedištem i sigurnosnim kavezom kao zaštitom za vozača. Javni bilježnik potvrdio je i serijski status proizvodnje, još uvijek kamufliranog modela s četvero vrata, koji će svoju svjetsku premijeru proslaviti krajem kolovoza.

Rekord je ostvaren na Michelin Pilot Sport Cup 2 sportskoj gumi razvijenoj posebno za novu Panameru, a koja će biti opcionalno dostupna nakon pokretanja tržišta.

foto: Porsche