Pirelli predstavio prvu guma koja u vožnji može mijenjati gazni sloj

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF

Pirelli Cinturato All Season SF2 po mnogočemu je revolucionarna, evo što zapravo donosi…

Tijekom zimskih uvjeta na cestama i pri niskim temperaturama, utori na uzorku gaznoga sloja ostaju otvoreni kako bi osigurali bolje prianjanje na snijegu, a zatvaraju se pod kočenjem u mokrim i suhim uvjetima.

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF

Pirelli je tako početkom tjedna prezentirao najnoviju cjelogodišnju gumu, Cinturato All Season SF2, koja je dizajnirana da pruži širok spektar performansi i u zimskim i u ljetnim uvjetima. Talijanski proizvođač otkrio je kako im je ovo pošlo za rukom zbog novog dizajna smjese i uzorka gaznoga sloja, koji se automatski prilagođava različitim temperaturnim vrhuncima ljeti i zimi.

U zimskim uvjetima, uz nisku temperaturu, utori na uzorku gaznoga sloja ostaju otvoreni kako bi osigurali bolje prianjanje na snijegu, a zatvaraju se pod kočenjem u mokrim i suhim uvjetima, učvršćujući blokove gaznoga sloja i stvarajući povećano prianjanje na površinu ceste. NA SF2 lamele su linearne, ne cik-cak poput tipičnih zimskih guma. To je zato što i oni moraju funkcionirati i ljeti.

Cinturato All Season SF2 guma dostupna je u 65 veličina, u dimenzijama od 15 do 20 cola.

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF

Cjelogodišnje gume dugo su bile veliki problem jer proizvođači nisu uspjeli objediniti sve vremenske prilike u jedno, odnosno zimske niske temperature i visoke temperature ljeti. Zbog toga performanse nisu bile idealne. Sa zanimanjem ćemo pratiti prva testiranja ove gume…

foto: Pirelli