Oglas godine, BMW M5 CS je prava fascinacija i tema razgovora na kavama

BMW M CS

Najultimativniji M5 ikada stigao je i na hrvatski asfalt, 635 KS dostupno je za pozamašnu svotu, ali riječ je stvarno o posebnom modelu…

Na domaćem oglasu njuskalo.hr, pojavio se jedan oglas koji jako golica maštu kod ljubitelja automobila. Zvijezda je i glavna atrakcija – BMW M5 CS.

CS oznaka zapravo demonstrira najviše postolje u BMW M ponudi i postavlja nove standarde svojim izvanrednim svojstvima izvedbe u kombinaciji s ekskluzivnim i luksuznim izgledom.

Novi M5 CS raspolaže s 4,4-litrenin V8 strojem od 467 kW/635 KS i time čini BMW M5 CS najmoćnijim automobilom u povijesti BMW M postave. Silnu snagu kontrolira 8-brzinski M Steptronic mjenjač s Drivelogic i sustavom pogona na sve kotače M xDrive, koji također nudi 2WD način rada za potpuni pogon na stražnje kotače.

Oglas godine, BMW M5 CS je prava fascinacija i tema razgovora na kavama 25

Već smo pisali, ali vrijediti posebnosti ovog modela. CS dolazi nešto laganiji, za oko 70 kilograma u odnosu na BMW M5 Competition. S prenamijenjenim oprugama ležajeva na prednjoj i stražnjoj osovini, šasija je prilagođena manjoj masi vozila i povećanom potencijalu performansi standardnih guma (Pirelli P Zero Corsa – prednje: 275/35 R 20, straga: 285/35 R 20).

BMW M5 CS ubrzava do 100 km/h za samo 3,0 sekunde, a od 0-200 km/h za 10,3 sekunde. Najveća brzina je elektronički regulirana 305 km/h.

Kao što se može vidjeti u oglasu, vozač i suvozač uživat će u BMW M5 CS na sjedištima M Carbon. Crni Merino kožni materijali (sitnozrnati za prednja sjedala) također imaju privlačne kontrastne ploče i ukrasne šavove u crvenoj boji Mugello. Integrirani nasloni za glavu – s osvijetljenim M5 logotipima za prednja sjedala – prikazuju obris legendarnog Nürburgringa.

Standardna specifikacija za M5 CS uključuje njegov sportski ispušni sustav od nehrđajućeg čelika s već tradicionalne četiri ispušne cijevi i M karbonsko-keramičke kočnice, na kojima su čeljusti standardno obojene u crveno ili zlatno.

Uz metalnu nijansu Brands Hatch Gray dostupne su ekskluzivne mat boje BMW Individual Frozen Brands Hatch Grey metalik i Frozen Deep Green metalik (model na slikama).

Ovaj model je na tržištu od proljeća 2021., a cijeli oglas ovog famoznog modela možete vidjeti ovdje.

Foto: njuskalo.hr