Porsche 911 samo za Belgiju, predstavljen model u čast vozačkoj legendi

Porsche 911 samo za Belgiju, predstavljen model u čast vozačkoj legendi
Čak i izvan područja Porschea, Jacky Ickx je jedan od najvećih vozača sportskih automobila koji je ikada živio. Ali bliskoj zajednici inženjera i trkača koji su s njim radili u Weissachu najbolji dio desetljeća, on je prava ikona…

Kako bi proslavio 75. rođendan belgijskog maestra i njegov neprocjenjivi doprinos Porscheovom sportskom uspjehu tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina, donesena je odluka o stvaranju ograničenog izdanja 911 u Ickxovu čast. Inicijativa za to stigla je od belgijskog uvoznika Porschea “D’ieteren”.

Porsche 911 samo za Belgiju, predstavljen model u čast vozačkoj legendi 1Porsche 911 samo za Belgiju, predstavljen model u čast vozačkoj legendi 2

Kabina je ukrašena crnom kožom s Pebble Grey križem na armaturnoj ploči, ploči vrata i stražnjoj oblozi, a sve je to produkt ručnog rada. Oblik šiva odabran je kao još jedna suptilna referenca na čovjeka – legendu.

Porsche 911 samo za Belgiju, predstavljen model u čast vozačkoj legendi 3

Ekskluzivno izdanje belgijske legende strogo je ograničeno na samo 75 jedinica, po jednu za svaku godinu od rođenja Ickxa, a bit će dostupno samo u Belgiji.