Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE je sa svojih 843 KS službeno najjači model zvijezde ikada!

AMG GT  S E Perfomance

AMG posebno izdanje u ‘Green hell magno’ boji najsnažniji proizvodni model iz Affalterbacha…

Sa snagom sustava od 620 kW (843 KS) i maksimalnim okretnim momentom sustava većim od 1400 Nm, Mercedes-AMG GT 63 SE PERFORMANCE nova je prekretnica u povijesti tvrtke. Coupé s četvero vrata prvi je hibridni performans i ujedno najsnažniji serijski model marke iz Affalterbacha ikad.

AMG GT  S E Perfomance

Kombinacija 4,0-litrenog V8 biturbo motora i električnog motora osigurava vrhunske vozne performanse i izvanrednu voznu dinamiku uz impresivnu učinkovitost u isto vrijeme. Novi model Edition sa svojom AMG green hell magno bojom i brojnim dizajnerskim detaljima na vanjštini i unutrašnjosti osigurava individualan izgled. Od sada se model E PERFORMANCE može naručiti po osnovnoj cijeni od 196.897,40 eura, u Njemačkoj! Dok je Edition dostupan za dodatnih 21.777 eura. Lansiranje na tržište u Europi će se održati od travnja 2022.

AMG GT  S E Perfomance

Mercedes-AMG polako ali sigurno svoj DNK transferira uu elektrificiranu budućnost. Kako bi to postigli, tvrtka je koristila tehnologije iz Formule 1 u svojoj E PERFORMANCE Hybrid strategiji. Koncept uključuje neovisni pogonski raspored s elektromotorom i baterijom na stražnjoj osovini.

AMG GT  S E Perfomance

U AMG GT 63 S E PERFORMANCE sustav se sastoji od 4,0-litrenog V8 biturbo motora sa sinkronim elektromotorom, baterijama visokih performansi koju je razvio AMG i potpuno varijabilni AMG Performance 4MATIC+ sustava pogona na sve kotače. Sve to omogućuje ubrzanje s mjesta do 100 km/h za samo 2,9 sekundi. Nakon manje od deset sekundi dostiže se 200 km/h. Ubrzanje završava na 316 km/h…

AMG GT  S E Perfomance

Foto: Daimler