Lamborghini slavi otvaranje temeljito osvježenog muzeja

Lamborghini muzej

Automobili Lamborghini muzej ponovno je službeno otvorio vrata nakon velike renovacije, a događaj označava početak proslave 60. godišnjice marke Lamborghini u važnoj godini za tvrtku iz Sant’Agata Bolognese.

Muzej je promijenio ime i potpuno je preuređen, kako u moderniziranom tlocrtu i dizajnu, tako i u izložbenim primjercima. Novokreirana izložba “BUDUĆNOST JE POČELA 1963.”, prati najzanimljivija razdoblja i reprezentativne trenutke koji obilježavaju povijest prvih 60 godina marke Lamborghini. Priča počinje evolucijom marke i njenih proizvoda od 1963. do danas, počevši od osnivača Ferruccia Lamborghinija.

Lamborghini slavi otvaranje temeljito osvježenog muzeja 25
Foto: Lamborghini

19 izloženih automobila, koji pričaju priču o marki i Lamborghini kultnom tehničkom i dizajnerskom nasljeđu: urođenim principima koji karakteriziraju DNK tvrtke.“2023. bit će godina puna originalnih aktivnosti i razvoja, koja počinje novom muzejskom destinacijom. Proslavit ćemo svojih prvih šezdeset godina kroz međunarodne događaje, inicijative i neočekivane aktivnosti koje ćemo otkriti tijekom godine”, rekao je Stephan Winkelmann, Predsjednik i glavni izvršni direktor Automobili Lamborghini na službenom otvorenju muzeja.”Krenuli smo od izazova koji je Ferruccio Lamborghini prihvatio početkom 1960-ih, a koji je tvrtka razvila kroz pionirske i revolucionarne ideje u godinama koje su uslijedile kako bi ispisala povijest vremena i donose inovacije koje su oblikovale put luksuznih super sportskih automobila. Lamborghini je uvijek bio i uvijek će biti brend koji nikad ne prestaje gledati u budućnost.”

Izložba naglašava namjerno nekonvencionalan i revolucionaran način na koji je rođen svaki novi model, sposoban prekršiti pravila svakog doba i svaki put postaviti nova mjerila. Svi Lamborghini supersportski automobili obuhvaćaju barem jednu disruptivnu ideju koja se isprva činila neobičnom, ali je usvojena u automobilskoj evoluciji, što je dovelo do stalnog usavršavanja gotovo svakog aspekta automobila.

Objekt u kojoj se nalazi Muzej Automobili Lamborghini puna je izvanredne povijesti. Dio je prve jezgre zgrada za koje je 1963. Ferruccio Lamborghini postavio kamen temeljac tvrtke sposobne stvoriti izvanrednu povijest i postati autentičan izvor inspiracije za buduće generacije.

Lamborghini slavi otvaranje temeljito osvježenog muzeja 26
Foto: Lamborghini

Popis izloženih automobila podijeljen u tri glavne teme:

Naslijeđe: 350GT; Miura S; Espada; LP 400 Countach; Urraco; LM 002.

Suvremeni: Diablo GT; Murciélago SV; Gallardo Performante Spyder; Huracán Performante; SVJ Aventador; Urus.

Jedinstveni: Reventon; Sesto; Dolazim; Stogodišnjica; Sián; Countach LPI 800-4.

Glavne teme obrađene po godinama: 1963., Osnutak; 1964, 350GT; 1966, Miura; 1970. Tvornica se proširuje; 1971, Countach; 1990, Diablo; 1993, pogon na sva četiri kotača; 1998., Audi; 2001., Murciélago; 2003, Gallardo; 2004., Stil centar; 2011 Aventador; 2015 CO2-neutralno postrojenje; 2018 Urus; 2023 Cor Tauri Strategy Management.

Foto: Lamborghini