Lexus rekordno, ostvario prodaju od 250.000 SUV i crossover modela u Europi

Lexus UX h DT

Lexus je objavio da je prodaja luksuznih hibridnih SUV i crossover modela u Europi premašila 250.000 vozila…

Lexus je u naletu. Prodaja hibridnih SUV modelA u Europi je premašila granicu od četvrt milijuna vozila. Ova brojka, zabilježena krajem veljače 2020. predstavlja ukupnu prodaju od uvođenja modela RX 400h 2005., prvog luksuznog hibridnog vozila na svijetu

Lexus je bio pionir u automobilskoj industriji usvojivši izvorni koncept luksuznog SUV-a uz pokretanje prodaje originalnog modela RX 1998. godine. Od uvođenja ove pionirske tehnologije, Lexus je predstavljao nove modele i neprekidno poboljšavao performanse svoje hibridne električne tehnologije, najbolje na tržištu. Uz ponudu više vozila i rastuću potražnju kupaca za elektrificiranim pogonskim sklopovima koji nude vrhunsku učinkovitost, ubrzavala se i godišnja prodaja.

IMG
SUV postava na okupu, Lexus zbilja ima odlične eksponate i adute za još bolje rezultate (foto: Lexus)

Kao najduže prisutni model, RX, veliki i luksuzni SUV, čini više od polovice ukupne prodaje hibrida, sa 127.203 vozila. Sada u svojoj četvrtoj generaciji, RX ima i posebno privlačnu izvedbu sa sedam sjedala, RX L.

U srednjem segmentu model NX, predstavljen 2014., je ostvario prodaju od 101.137 hibridnih vozila, dok je najnoviji dodatak paleti, kompaktni crossover UX, ostvario snažan početak prodaje od svog predstavljanja 2019. godine, s prodajom 22.171 vozila i statusom najprodavanijeg Lexusovog modela.