Dacia predstavila posebnu seriju “Proud” povodom 15 godina boravka na europskom tržištu!

Dacia predstavila posebnu seriju "Proud" povodom 15 godina boravka na europskom tržištu!

Dacia povodom 15. obljetnice svojeg postojanja u Europi predstavila je ograničenu seriju modela Duster, Logan MCV Stepway, Sandero Stepway i Lodgy Stepway nazvanu „Proud“…

Još od predstavljanja modela Logan 2004., Dacia niže uspjeh za uspjehom. Tomu svjedoči tržišni udjel od 3,6 % i 564.854 prodanih vozila (+10,4 %) u Europi u 2019. Kako bi proslavila 15 godina u Europi, Dacia je odlučila predstaviti ograničenu seriju u plavoj boji Iron, ukrašenu oznakom „15“. Modeli Duster, Lodgy Stepway, Logan MCV Stepway i Sandero Stepway serijski su opremljeni još korisnijom opremom te ih krasi posebna oznaka „15 Years”. Tijekom 2020. očekuje se predstavljanje ograničenih serija na svim tržištima na kojima je marka prisutna.

Dacia predstavila posebnu seriju "Proud" povodom 15 godina boravka na europskom tržištu! 1

Modeli iz ograničene serije „Proud“ temelje se na opremi inačice Stepway i inačici Prestige modela Duster, dostupni su u sedam boja karoserije (šest za Duster), uključujući i novu plavu boju Iron. Osim serijskom opremom, modeli iz ograničene serije Proud nude korisne Dacijine tehnologije kao što su kamera za vožnju unatrag i radari, automatski klima-uređaj, 7-inčni dodirni zaslon s navigacijskim sustavom i informacijama o prometu, radio-uređaj, USB priključak i Bluetooth.

Dacia predstavila posebnu seriju "Proud" povodom 15 godina boravka na europskom tržištu! 2

Modele izvana krase 16-inčni aluminijski naplatci (17-inčni na modelu Duster), bočne zaštitne letvice (samo na modelu Sanderu i Dusteru), oznaka „15 Years” na pragovima prednjih vrata, posebna naljepnica te biserno crna kućišta vanjskih retrovizora.

Dacia predstavila posebnu seriju "Proud" povodom 15 godina boravka na europskom tržištu! 3

Marka Dacia sedmu je godinu zaredom postavila novi prodajni rekord u Europi s ukupno 564.854 prodanih vozila (+10,4 %). Za ovaj su uspjeh najviše zaslužni modeli Duster i Sandero. Dacia je ostvarila tržišni udjel od 3,16 % (+0,3 postotna boda) i tako ostala među pet najprodavanijih marki na tržištu za privatne kupce u Europi s udjelom od 3,4 % (+0,5 postotnih bodova u 2018.).