Hyundai predstavio inovativne središnje bočne zračne jastuke

BOČNI JASTUCI

Korejci velike novce ulažu u sigurnost, dokaz tome je nova inovacija po pitanju zračnih jastuka. Hyundai je na tragu Volva…

Hyundai Motor Group razvio je novi, središnji bočni zračni jastuk kako bi dodatno poboljšao sigurnost svojih vozila. Novi zračni jastuk razdvaja prostor između vozača i suvozača, a Hyundai će uvesti ovu tehnologiju u sva nadolazeća vozila. Zračni jastuk proširuje prostor između vozačkih i suvozačkih sjedala kako bi se spriječile ozljede glave putnika u prvom redu.

Ako nema putnika na suvozačkom mjestu, zračni jastuk štitit će vozača od bočnog sudara koji dolazi s desne strane. Središnji bočni jastuk ugrađen je unutar vozačevog sjedala i aktivirat će se kada se osjeti udarac.

Ideja je da novi središnji bočni jastuk smanji ozljede glave uzrokovane sudarom putnika za čak 80%. Prema statističkim podacima Udruge europskih proizvođača automobila, stopa sekundarne štete uzrokovane ovakvim sudarima ili udarom u materijale interijera automobila iznosi oko 45%.

Zračni jastuk ima unutrašnju komponentu koja omogućava zračnom jastuku da održi oblik i izdrži putničku težinu, a razvijena je kako bi pojednostavila dizajn i smanjila težinu materijala koji služe za proizvodnju zračnih jastuka, pa ga čine 500 grama lakšim od konkurentskih proizvoda. Zahvaljujući manjim dimenzijama zračnog jastuka, inženjeri i dizajneri imat će veću fleksibilnost u dizajniranju sjedala koja će krasiti nadolazeće modele.