Prvi Audi RS6 Avant isporučen u Hrvatskoj, Rijeka na aparatima!

audi rs PIA

Porsche Rijeka prije par dana isporučila je prvi RS6 Avant u Hrvata…

Nije trebalo dugo da najnovija zvijer iz Ingolstadta kroči na naše ceste, pa je tako prvi RS6 Avant stigao na prometnice grada Rijeke. Iz 4,0-litrenog TFSI V8 motora ispucava impresivnih 600 KS te 800 Nm okretnog momenta. Do “stotke” stiže za 3,6 sekundi dok mu maksimalna brzina iznosi (elektronički ograničenih) 250 km/h. Za vrhunsko prijanjanje na tlu zaslužan je čuveni Quattro pogon na sva četiri kotača, a tu je i MHEV tehnologija.

rs konfigurator

Sudeći po ilustracijama, konkretni primjerak ima bogati paket opreme poput Audi Black Optic paketa (zatamnjeni ringovi te RS6 emblem, zatamnjena stakla i crni detalji), a tu su i fantastični 21 inčni aluminijski naplaci. Noć se pretvara u dan zahvaljujući Matrix LED svjetlima, a za besprijekornu udobnost zaslužan je RS zračni ovjes. Unutrašnjost je serijski opremljena s virtualnim kokpitom, ali i Bang&Olufsen 3D zvučnim sustavom.

rs konfigurator

Početna cijena za novi Audi RS6 iznosi 1.190,897 kuna, a sudeći po slikama i opremi, ovaj primjerak bi mogao ipak nešto više koštati. Vlasniku skidamo kapu i želimo puno sretnih kilometara!