Porsche 718 Cayman GT4 RS već prije same premijere demonstrirao koliko je moćan na stazi

Porsche GT cayman rs

Porsche 718 Cayman GT4 dobiva još ekstremnijeg brata – 718 Cayman GT4 RS. Nova izvedba debitira u studenom…

Tijekom posljednjih testiranja i ocjenjivanja, prvi 718 sa značkom RS, pokazao se impresivnim na zavojitim planinskim cestama, kao i na trkalištu.

Porsche GT cayman rs

Ambasador robne marke i vozač razvoja Jörg Bergmeister odradio je krug Nürburgring-Nordschleife dug 20,832 kilometara u lagano prikrivenom serijskom automobilu za 7:09.300 minuta. 718 Cayman GT4 RS prešao je kraći krug od 20,6 km, koji je ranije služio kao mjerilo, za 7:04,511 minuta. Usporedbe radi to je 23,6 sekundi brže od do sad najbržeg 718 Cayman GT4.

Kako bi zaštitio vozača, sportski automobil bio je opremljen trkaćim sjedalom. Gume ugrađene u automobil bile su Michelin Pilot Sport Cup 2 R, koje će po izboru kupca biti dostupne. Ljudi delegirani za provjeru vozila potvrdili su standardno stanje i težinu automobila.

“Tijekom razvoja dali smo 718 Cayman GT4 RS sve što karakterizira pravi RS: laganu konstrukciju, više potisne sile, više snage i, naravno, još višu razinu odziva i povratnih informacija s asfalta. To je donijelo i fantastično vrijeme prolaska na Nordschleifeu, koje je impresivan dokaz koliko su ta poboljšanja u dinamici vožnje jasno uočljiva “, kaže Andreas Preuninger, Direktor GT Model Line. “Naši kupci mogu se veseliti istinskom vozačkom automobilu koji uzbudljivo iskustvo vožnje čini apsolutnim prioritetom.”

Porsche GT cayman rs

“718 Cayman GT4 RS je beskompromisni vozački stroj. Osjeća se okretno poput kartinga na planinskim cestama, a ipak je impresivno stabilan i dobro uravnotežen na trkalištu. U protivnom takvo vrijeme kruga ne bi bilo ni moguće, “, kaže Jörg Bergmeister. “GT4 RS jedan je od najagilnijih, oštrijih automobila koje je Porsche ikada razvio. I zaista ste morali sami osjetiti buku koja oduzima dah”, zaključio je vozač s gomilom iskustva,  koji je 718 Cayman GT4 posvetio više od 500 sati RS tijekom probnih i tuning vožnji tijekom razvoja automobila.

Novi GT4 RS debitirati će sredinom studenog ove godine.

Foto: Porsche