Novi Ford Ranger dostupan i službeno za narudžbe

Ranger Limited

Ford je potvrdio kako su otvorene narudžbe za potpuno novi Ranger, predstavljajući najpametniji, najsposobniji i najsvestraniju generaciju ikada europskim kupcima.

Lansiranje popularnih izvedbi Wildtrak i Limited označava dolazak najprodavanijih Rangera uopće i prati raniju dostupnost ekskluzivnog potpuno novog Ranger Raptora koji je razvio Ford Performance, a koji predstavlja vrhunac Ranger linije.

Potpuno novi Ranger redizajniran je iz temelja kako bi pomogao kupcima da rade više i rade pametnije, a ima odvažan vanjski dizajn, nove pogonske sklopove i pogonske tehnologije uključujući 3,0-litreni V6 dizelski Ford motor, nadograđenu šasiju i ovjes, poboljšani prtljažni prostor, uz primamljiv interijer visoke tehnologije koji nudi napredne tehnologije povezivanja i pomoći vozaču.

Vrhunski Ranger Wildtrak i Ranger Limited visokih specifikacija nude se u karoseriji s dvostrukom kabinom, a očekuje se da će isporuke kupcima početi početkom 2023. godine.

“Ranger je postao ikona u Europi s novom generacijom kupaca koji strastveno vjeruju da je to ‘The Pickup’,” rekao je Hans Schep, generalni direktor, Ford Pro, Europa. “Ranger je već bio europski pickup, ali smo iskoristili našu globalnu stručnost u isporuci kamioneta američke genetike.”

Varijante Wildtraka činile su 60 posto prodaje prethodne generacije Ford Rangera, ističući potražnju za kamionetima sa specifikacijama koje povećavaju udobnost i svestranošću za podršku kupcima kao alatima za rad i za aktivnosti u slobodno vrijeme.

Potpuno novi Ranger Wildtrak nudi beskompromisne mogućnosti tako što 3,0‑litreni V6 turbodizelski motor po prvi put čini dostupnim kupcima Rangera. Isporučujući snagu od 240 KS i okretni moment od 600 Nm kroz automatski mjenjač s 10 stupnjeva prijenosa, pogonski sklop omogućuje vuču do 3500 kg bez napora.

Performanse s turbopunjačem i optimizirana potrošnja goriva također se isporučuju kroz Fordove dokazane 2,0-litrene EcoBlue dizelske motore. I Ranger Limited i Ranger Wildtrak mogu se naručiti s Fordovim single-turbo 2,0-litrenim EcoBlue motorom od 170 KS s ručnim ili automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa ili s bi-turbo 2,0-litrenim EcoBlue motorom od 205 KS s automatskim mjenjačem s 10 stupnjeva prijenosa .

Potpuno novi Ranger također nudi standardne napredne tehnologije za profinjenu, intuitivnu, privlačnu vožnju i korisničko iskustvo, uz veću terensku sposobnost nego ikad prije.

Cijene još uvijek nisu poznate, u Hrvatskoj se u salonima očekuje krajem listopada.

Foto: Ford