McLaren Speedtail s postignuti 403 km/h nadmašio i legandarni F1

McLaren Speedtail

Testiranja maksimalne brzine prototipa u Svemirskom centru John F. Kennedy uspješno su završila, a u tijeku je proizvodnja prvog McLaren Speedtail modela u Velikoj Britaniji…

Dinamički razvojni program za najbrži i tehnički najnapredniji McLaren ikad upravo je završio uz pomoć iskusnog vozača McLarena, Kennyja Bracka. Za volanom ovaj je vozač uspio “dogurati” novi Speedtail do svoje maksimalne brzine od 403 km/h (250 milja na sat) u svemirskom centru Kennedy u američkoj saveznoj državi Florida.

McLaren Speedtail

Prototip Speedtail ‘XP2’ dostignuo svoju maksimalnu brzinu (403 km/h) više od 30 puta na uzletištu na probnom terenu Johnny Bohmer. Vježbom je zaključen program testiranja maksimalne brzine izveden na više ispitnih postrojenja širom svijeta, uključujući Idiadu u Španjolskoj te Papenburg u Njemačkoj.

McLaren Speedtail

Brzi benzinski i električni hibridni pogonski sustav u Speedtail-u isporučuje najveću snagu i okretni moment svakog McLaren cestovnog automobila do sada, što u praksi znači 1070 KS  i 1150Nm okretnog momenta. Ravno-linearno ubrzanje i maksimalna brzina automobila postavili su nova mjerila za McLaren, dok je ubrzanje od 0 do 300 km/h+ postignuto u manje od 13 sekundi fascinantno.

McLaren Speedtail

Prozivodnja prvog od ukupno 106 Speedtailova koji će se ručno izrađivati po narudžbi kupca sada je započela u McLaren proizvodnom centru u Wokingu u Velikoj Britaniji, a isporuke su predviđene u veljači 2020.

McLaren Speedtail