EKSKLUZIVNO: Rimac i Bugatti i službeno udružili snage i idu u nove izazove

Rimac Bugatti

U Dubrovniku je najavljeno otkrivanje novih struja kada je hrvatski proizvođač u pitanju, formiran je i služebno – Bugatti Rimac d.o.o. …

Danas će Rimac Automobili, točnije u 20:00h potvrditi i najaviti još jednu važnu prekretnicu u svojoj povijesti, u kojoj će tvrtka iz Svete Nedelje udružiti snage sa kultnom automobilskom markom Bugatti Automobiles, kako bi stvorio novu automobilsku i tehnološku snagu.

U samo 10 godina Rimac Automobili napredovao je garaže jednog čovjeka do tvrtke koja postaje važan partner jednoj od najpoznatijih svjetskih marki automobila koja će stajati iza imena – Bugatti Rimac d.o.o. (na engleskom – LLC).

Rimac Bugatti struktura poslovanje

U industriji koja se razvija sve većom brzinom, fleksibilnost, inovacije i održivost ostaju u samoj srži poslovanja Rimca. Brend sa sjedištem u Hrvatskoj dokazao je da ne može samo ići u korak, već biti i glavni pokretač, postavljajući performanse i tehnološka mjerila drugima. Objedinjavanje tehničke stručnosti i poslovanja s markom Bugatti, koja iza sebe ima 110-godišnje nasljeđe dizajna i inženjerskih sposobnosti, predstavlja spoj vodećih automobilskih umova.

Kao dio dogovora, novoosnovana Rimac grupa bit će glavni dioničar s 55% udjela. Mate Rimac zadržat će svoj izvorni udio u grupi Rimac s 37%, Porsche s 24%, Hyundai Motor Group s 12% i ostali investitori s 27%. Razvoj, proizvodnja i opskrba baterijskim sustavima, pogonima i ostalim EV komponentama po kojima je Rimac poznat i imaju povjerenje mnogih proizvođača automobila bit će odvojeni u novi entitet – Rimac Technology, koji će u stopostotnom vlasništvu Rimac Grupe. Rimac Technology ostat će neovisna tvrtka koja surađuje s mnogim svjetskim proizvođačima automobila.

Mate Rimac vodit će novu tvrtku. Kao izvršni direktor Rimac Grupe, vodit će Bugatti Rimac i novi odjel Rimac Technology. Bugatti i Rimac nastavit će kao zasebne robne marke, zadržavajući postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije. Bugatti Rimac predstavlja tvrtku koja će razvijati budućnost i Bugattija i Rimac vozila, udružujući resurse i stručnost u istraživanju i razvoju, proizvodnji i drugim područjima.

Rimac Group nastavit će s inovacijama, stvarajući vlastite hiper automobile, kao i razvijajući sustave i tehnologije za mnoge svjetske OEM-ove. Takva inovativna tehnologija može se primijeniti i na budućim modelima Bugatti i Rimac.

Bugatti Rimac

Obje marke i dalje će raditi samostalno, s tim da će Rimac Automobili zadržati svoje trenutne prostore u okolici Zagreba, a proizvodnja Bugattija nastavlja se u Molsheimu u Francuskoj.

S vremenom će se globalno sjedište Bugattija Rimca nalaziti u nedavno najavljenom kampusu Rimac, koji će služiti i kao dom Rimac Technology. Kampus od 200 milijuna eura, površine 100.000 m2, koji bi trebao biti otvoren 2023., bit će osnova za sva istraživanja i razvoj budućih hiper automobila Rimac i Bugatti. S jezgrom visokotehnoloških inovacija, najsuvremenije mjesto primit će 2.500 istomišljenika vođenih znatiželjom i željom uspjeha do krajnjih granica.

Bravo još jednom za Matu i sve u Rimac Automobilima.

Foto: Rimac