Bentley rekordan u prodaji tijekom 2020., u iznimnoj teškoj godini za autoindustriju

Bentleysalesrecord

Bentley Motors u 2020. isporučio 11.206 automobila…

Bila je to turbulentna godina. Unatoč tome što je proizvodnja u jednom trenutku obustavljena i svijet bio pod lockdownom, Bentley prodaje više nego ikad u 101-godišnjoj povijesti marke.

Rezultati su posebno dojmljiv bili u Kini, Americi i Azijsko-pacifičkoj regiji, a pojavljivanje novog Flying Spur modela značajan je doprinos rezultatima.

Bentleysalesrecord

Bentley Motors je tako obznanio kako je u protekloj 2020. ostvario ukupnu prodaju od 11.206 vozila, što je porast od 2% u odnosu na 2019.

Iako je prognoza prodaje prije COVID-a bila puno veća, uvođenje novih modela potaknulo je ovo značajno ostvarenje, koje je bilo najveća prodaja izvedbi u bilo kojoj od 101 godine luksuzne britanske marke.

Bentleyjeva proizvodnja zaustavljena je na sedam tjedana počevši od ožujka, a sljedećih je devet tjedana nakon 50 tjedana radila je s polovičnim, 50-postotnim potencijalom, zbog uvođenja mjera socijalnog distanciranja. Rezultat sveobuhvatnog redizajna proizvodnog pogona omogućio je Bentleyu da udovolji ovoj globalnoj potražnji, paralelno održavajući sve propisane protokole socijalnog distanciranja do današnjeg dana i kasnije.

Amerika je ostala Bentleyjeva regija broj jedan, iako je vidljiv značajan rast u Kini i to od čak 48 posto.

Komentirajući globalne rezultate prodaje, Adrian Hallmark, predsjednik i izvršni direktor Bentley Motors, rekao je:
„Iako smo očekivali veću prodaju prije nego što je nastupila pandemija, kada uzmete u obzir razinu ograničenja širom svijeta većinu godine, postizanje rekordnih prodajnih rezultata snažno je mjerilo našeg potencijala.

„Dok gledamo na godinu koja je pred nama, ostajemo oprezni optimisti. Naša predanost napretku potvrđuje se i kroz lansiranje Bentayga Hybrid verzije. To je jedan od devet novih modela koje ćemo lansirati tijekom 2021., nastavljajući naš strateški put Beyond100 i naš ubrzani put prema tome da postanemo potpuno elektrificirana automobilska tvrtka do 2030. ”

foto: Bentley