Volvo S60 stiže u Polestar izdanju, ma za prste polizati!

Volvo S60 stiže u Polestar izdanju, ma za prste polizati!

U tri izvedbe, osim S60, još će se V60 i XC60 pojavit u T8 Polestar Engineered izdanju. Volvo zna posao… 

Dobro znaju razveseliti svoje poklonike, a za taj dio se ovaj put pobrinuo Polestar sportski sektor. Oni su popularnom modelu, podarili nove kočnice, ovjes, automatski mjenjač i još veće kotače. Rezultat je unaprijeđena dinamika, dok promjene u vanjskom i unutrašnjem dizajnu pružaju suptilan klimu progresivnom karakteru performansi koji svaki automobil nudi.

Volvo S60 stiže u Polestar izdanju, ma za prste polizati!
foto: Volvo

Ipak, najbolje se krije ispod poklopca motora. Snažni benzinsko-električni priključni hibridni pogonski sklop od 390 KS krije se iza T8 Twin Engine oznaka. Inače, T8 je već poznat kao najsnažniji pogonski sklop koji se nudi u modelima S60, V60 i XC60, ali zahvaljujući upletanju prstiju Polestaru, snaga njegovog 2.0-litarskog četverocilindričnog benzinskog motora povećava se s 303 KS na 318 KS. Uz 87 KS koji osigurava elektromotor, ukupna snaga sustava je 405 KS.

Volvo by Polestar - izgled interijera klasičan je skandinavski potpis
foto: Volvo

Performanse su prikladno elektrificirajuće: u stvari, S60 Polestar Engineer je sposoban 100 km/h dohvatiti u samo 4,4 sekunde – što ga čini najbržim modelom s oznakama Volva, a također je sposoban za električnu vožnju bez ikakvih emisija do 50 km.

Oni koji zaziru od AMG i M modela, ovo bi lako mogla postati njihova solucija broj 1. Ništa manje lošija, štoviše!

cvs-mobile.com
Volvo S60 stiže u Polestar izdanju, ma za prste polizati!

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.