Volvo S60 stiže u Polestar izdanju, ma za prste polizati!

Volvo s t driveteam

U tri izvedbe, osim S60, još će se V60 i XC60 pojavit u T8 Polestar Engineered izdanju. Volvo zna posao… 

Dobro znaju razveseliti svoje poklonike, a za taj dio se ovaj put pobrinuo Polestar sportski sektor. Oni su popularnom modelu, podarili nove kočnice, ovjes, automatski mjenjač i još veće kotače. Rezultat je unaprijeđena dinamika, dok promjene u vanjskom i unutrašnjem dizajnu pružaju suptilan klimu progresivnom karakteru performansi koji svaki automobil nudi.

Volvo s t driveteam
foto: Volvo

Ipak, najbolje se krije ispod poklopca motora. Snažni benzinsko-električni priključni hibridni pogonski sklop od 390 KS krije se iza T8 Twin Engine oznaka. Inače, T8 je već poznat kao najsnažniji pogonski sklop koji se nudi u modelima S60, V60 i XC60, ali zahvaljujući upletanju prstiju Polestaru, snaga njegovog 2.0-litarskog četverocilindričnog benzinskog motora povećava se s 303 KS na 318 KS. Uz 87 KS koji osigurava elektromotor, ukupna snaga sustava je 405 KS.

Volvo by Polestar - izgled interijera klasičan je skandinavski potpis
foto: Volvo

Performanse su prikladno elektrificirajuće: u stvari, S60 Polestar Engineer je sposoban 100 km/h dohvatiti u samo 4,4 sekunde – što ga čini najbržim modelom s oznakama Volva, a također je sposoban za električnu vožnju bez ikakvih emisija do 50 km.

Oni koji zaziru od AMG i M modela, ovo bi lako mogla postati njihova solucija broj 1. Ništa manje lošija, štoviše!