Volvo najavljuje drastično smanjenje emisija ugljičnog dioksida

Volvo

Volvo Cars je predstavio jedan od najambicioznijih planova u automobilskoj industriji, čiji je cilj smanjiti svoj ugljični otisak po automobilu za 40 posto između 2018. i 2025. Ovo je prvi opipljiv korak vezan uz ambicije tvrtke Volvo Cars da do 2040. postane klimatski neutralna tvrtka.

Plan predstavlja konkretne akcije u skladu s globalnim Pariškim sporazumom o klimatskim promjenama iz 2015. godine, kojim se nastoji ograničiti globalno zagrijavanje na 1,5 stupnja Celzija iznad predindustrijskih razina.

Ambicije tvrtke Volvo Cars do 2040. nisu vezane samo uz rješavanje emisija iz ispušnih cijevi sveobuhvatnom elektrifikacijom – još jednim područjem u kojem je ova tvrtka predvodnik. Također namjerava smanjiti emisije ugljičnog dioksida u svojoj proizvodnoj mreži, širem djelovanju i opskrbnom lancu, kao i recikliranjem i ponovnom uporabom materijala.

U sklopu dugoročnih koraka koji se odnose na njegove ambicije do 2040., Volvo Cars provodi niz ambicioznih i neposrednih mjera kako bi smanjio životni ciklus emisija CO2 po automobilu za 40 posto između 2018. i 2025.. U tom će razdoblju također nastojati da njegova globalna proizvodna mreža bude u potpunosti klimatski neutralna.

Volvo
Volvo Cars to radically reduce carbon emissions as part of new ambitious climate plan

„Našu tvrtku transformiramo konkretnim akcijama, a ne simboličnim obećanjima“, izjavio je Håkan Samuelsson, izvršni direktor. „Stoga ćemo se u tvrtki Volvo Cars pozabaviti onim što kontroliramo, a to su naše djelatnosti i emisije iz ispušnih cijevi iz naših automobila. Također ćemo se posvetiti stvarima na koje možemo utjecati, a to uključuje pozvati naše dobavljače i energetski sektor da nam se pridruže u cilju postizanja klimatski neutralne budućnosti.“

Kako bi ostvarila značajno smanjenje postotka emisija CO2 po automobilu za 40 posto do 2025. , tvrtka je osmislila bogat ambiciozan plan za različite dijelove svog poslovanja. Najznačajniji je njihov prethodno priopćeni cilj generiranja 50 posto globalne prodaje potpuno električnih automobila do 2025. godine, što bi rezultiralo 50-postotnim smanjenjem emisija ugljičnog dioksida iz ispušnih cijevi po automobilu između 2018. i 2025. godine.

Ostali kratkoročni ambiciozni planovi uključuju 25-postotno smanjenje emisija CO2 koje se odnosi na njegov globalni lanac opskrbe do 2025. godine, 25-postotni udio reciklirane plastike u novim automobilima Volvo do 2025. i 25-postotno smanjenje emisija ugljičnog dioksida proizvedenih od strane cjelokupnih radnji tvrtke, uključujući proizvodnju i logistiku.

volvoc

Volvo Cars je bio prvi konvencionalni proizvođač automobila koji je elektrifikaciju postavio u središte svog poslovanja i postupno ukinuo proizvodnju automobila koje pokreće samo motor s unutarnjim izgaranjem. Od ove godine će svaki novi automobil Volvo biti elektrificiran, a tvrtka je predstavila i svoj prvi potpuno električni automobil, XC40 Recharge.

XC40 Recharge je prvi automobil iz nove linije automobila Volvo Recharge. Recharge će biti opće ime za sve punjive automobile Volvo s potpuno električnim i plug-in hibridnim pogonom. Linija automobila Recharge nastoji dodatno povećati prodaju elektrificiranih automobila Volvo Cars i potaknuti vozače plug-in hibridnih automobila pomoću poticaja da koriste način rada Pure što je više moguće.