Volkswagen T5 vozi ‘dostave’ u pratnji V8 stroja i 745 KS, ovaj projekt morate vidjeti!

Volkswagen T5 vozi 'dostave' u pratnji V8 stroja i 745 KS, ovaj projekt morate vidjeti!

Navikli smo viđati Volkswagenov komercijalni model T5 u svakakvim izdanjima, no ovakav još, priznajemo, nismo imali priliku vidjeti…

Kada je Andi Riley kupio ovaj T5, imao je klasičnu ‘bazu’; 2.0 TDI dizelski motor sa 140 KS. No, ubrzo je poželio napraviti nešto specifično, a to mu je itekako uspjelo.

Odlučio je svog komercijalnog ljubimca itekako nagraditi. Ispod poklopca motora ovog fantastičnog projekta krije se 4.2 FSI motor iz Audijevog modela RS4. Doduše, Andi je smatrao kako i to nije dovoljno pa je u njega stavio dva Garret GT35 turbopunjača zbog kojih ovaj div sada isporučuje 745 KS i 812 Nm.

Također, kako bi se osiguralo što bolje prijanjanje podlozi te distribucija snage, tu je i Quattro pogon na sva četiri kotača, što u konačnici dovodi do ovog fantastičnog projekta iz Velike Britanije. Andi je odlučio staviti i zračni ovjes te veće aluminijske naplatke, a kako to sve u konačnici izgleda, prosudite sami.

Erfolg LED žarulje
Volkswagen T5 vozi 'dostave' u pratnji V8 stroja i 745 KS, ovaj projekt morate vidjeti!

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.