Volkswagen Golf R32 na aukciji prodan za 62.000 dolara

vw golf

Volkswagen Golf R32 polako stječe kultni status, a to je prepoznao jedan kupac koji je odlučio izdvojiti pozamašnu svotu…

Na poznatoj američkoj internet aukciji Bring A Trailer dogodila se interesantna kupovina. Volkswagen Golf R32 iz 2003. godine s tek 2896 prijeđenih kilometara pronašao je svog novog kupca. Cijena? Prava sitnica! ‘Samo’ 62.000 dolara. Valja naglasiti kako je riječ o primjerku koji nikada nije bio udaren te je u savršenom, tvorničkom stanju.

vw golf

Riječ je o automobilu koji je u ovlašteni Volkswagen salon stigao u proljeće 2003. u gradić Hagerstown, a od prvog vlasnika ga je prodavač kupio u veljači ove godine, prije koronakrize. Novi će vlasnik uživati u najčešćoj, ali itekako posebnoj Deep Blue plavoj boji, ali i OZ Racing Aristo setu kotača (225/40 R18) koja kriju plavo lakirane kočione čeljusti. Interijer je, očekivano, u besprijekornom stanju, čemu svjedoči i navlaka na volanu te gotovo pa netaknuta kožna ručica mjenjača.

vw golf

Najvažnije je, naravno, ispod poklopca motora; atmosferski 3.2 VR6 motor sa 241 KS i 320 Nm. Snaga se na sva četiri kotača (4Motion) prenosi putem šesterostupanjskog ručnog mjenjača. Do 100 km/h stiže za 6,6 sekundi i vozi do maksimalnih 247 km/h. Pri tom serijski ispušta fantastičan i karakterističan zvuk VR6 motora, dok je konkretni primjerak opremljen Milltek ispušnim sustavom za poseban doživljaj vožnje.

BBYGrJ

Nema sumnje, ovaj će vlasnik itekako uživati u svojoj novoj, kultnoj jurilici, čija će vrijednost samo rasti.

Foto: Bring a Trailer