Ukradeni Porsche Macan pronađen u Dubravi, trebao je završiti u djelovima

Porsche MACAN

‘Nestali u 60 sekundi’ ili ‘Južni vjetar’, filmovi koji nam prvo padnu na pamet kada se ovakve stvari dogode…

Krađa je možda dobro odrađena, ali sve ostalo po kriminalce pošlo je krivo. Ipak, policija nastavlja kriminalističko istraživanje radi otkrivanja mogućih drugih kaznenih djela.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškarca starosti 34 godine zbog sumnje da su počinili kazneno djelo okarakterizirano kao – ‘Teška krađa‘.

Naime, sumnja se da su zajedno 4. siječnja 2020. godine u poslijepodnevnim satima provalili u stan na Srebrnjaku, iz kojeg su otuđili ključeve automobila s kojima su nakon toga, s navedene adrese, otuđili i osobni automobil Porsche Macan slovenskih nacionalnih oznaka, vlasništvo trgovačkog društva sa sjedištem u Ljubljani. Kroz suradnju s oštećenim te temeljem prikupljenih informacija policijskih službenika, automobil je ubrzo pronađen u garaži, odnosno radionici na području Dubrave. U tom istom zatečena su i uhićena dvojica osumnjičenika.

Porsche MACAN

U sklopu kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga garaže odnosno radionice, gdje je pronađen otuđeni osobni automobil marke Porsche Macan. Automobil je u trenutku kada su policijski službenici ga pronašli u navedenoj garaži odnosno radionici već djelomično bio rastavljen odnosno demontirana je plastika i kokpit. Demontirani dijelovi odloženi su i pronađeni u prtljažniku tog istog automobila.

Porsche MACAN

Također u samoj garaži odnosno samoj radionici pronađeni su i dijelovi koji ne propadaju otuđenom Porscheu, zračni jastuci, razna elektronika, elektroničke naprave s priključkom koje služe za dijagnostiku vozila ili slično.

Porsche MACAN

Ujedno, obavljenom pretragom osobnih automobila koje koriste osumnjičeni pronađen je ilegalan pištolj s odgovarajućim spremnikom i streljivom.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Izvor: MUP.hr