Toyota RAV4 Plug-in Hybrid – od vas će napraviti pravog stručnjaka za štednju

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid - od vas će napraviti pravog stručnjaka za štednju

Još uvijek smo pod dojmom hibridne inačice, a Japanci već najavljuju novu izvedbu. Ovaj RAV4 podiže još više letvicu po pitanju potrošnje i vožnje na alternativne pogone…

U Los Anglesu ovih dana je stvarno prometno kada su noviteti u pitanju. Toyota je tako američko tlo iskoristila za otkrivanje novog poglavlja u povijesti RAV4 modela, svjetskom premijerom novog RAV4 Plug-in Hybrid koji očekuje svjetsku premijeru na Sajmu automobila u Los Angelesu.

Ova prva plug-in hibridna električna verzija RAV4 kruna je više od 20 godina rada kompanije Toyota, na području razvoja tehnologiji i proizvodnje hibridnih pogonskih sklopova. Toyota tako korisnicima predstavlja vozilo koje teži tome da bude snažnije i efikasnije od bilo kojeg drugog vozila u svojoj klasi, posebice u emisiji plinova i potrošnji goriva. Novi RAV4 uistinu je dobar automobil i izbor na duge staze. To je model koji je još jednom potvrdio status pionira i najboljeg u ovom sektoru, kao jedno od najpopularnijih SUV vozila u Europi, što potvrđuje 120,000 novih kupaca od lansiranja nove generacije na tržište početkom ove godine.

Model RAV4 Plug-in Hybrid predstavlja najbolje iz RAV4 serije i predvodnik je aktualne serije hibridnih električnih vozila iz Toyote. Odlikuje ga kombinaciji velike snage i performansi, izuzetna efikasnosti, dinamička izvrsnost GA-K platforme i mogućnosti ugodnog upravljanja na cesti i izvan nje, zahvaljujući standardnom AWD-i inteligentnom sustavu električnog pogona na sva četiri kotača. Iskustvom stečenim prilikom razvijanja dvije generacije Prius Plug-in Hybrid modela, Toyota je imala sve preduvjete za napraviti ovako nešto.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid - od vas će napraviti pravog stručnjaka za štednju

Koliko je ‘plug-in’ izvedba snažnija od hibridnog RAV4 modela?

S izlaznom snagom od 306 KS, ovaj model ima potencijal ubrzanja do 100 km/h za samo 6.2 sekunde, tako pobjeđujući svu konkurenciju s konvencionalnim pogonom. Ako znamo da je standardni hibridni RAV4 u ponudi s 218 KS, ovo je značajan rast.

Osim toga, teži poziciji lidera u klasi u zadovoljavanju ekonomičnosti emisija CO2 i potrošnje goriva: podaci o WLTP-standardu kompanije Toyota prije homologacije, ukazuju na emisiju CO2 manju od 30 g/km. Ovu razinu nije postigao niti jedan aktualni plug-in AWD SUV hibrida D-segmenta.

Toyota je ulagala u napredak i performanse koje električna energija može omogućiti, u cilju postizanja značajnog povećanja izlazne snage. Razvili smo novu litij-ionsku bateriju velikog kapaciteta i dodali podizač napona jedinici za kontrolu snage hibridnog sustava. Poznati 2.5 litreni Hybrid Dynamic Force benzinski motor jednak je kao i kod standardnog RAV4 Hybrida.

Koliki je doseg kada napunim bateriju ‘do vrha’?

Rezultat nije samo efikasno ubrzanje. RAV4 Plug-in Hybrid će također imati mogućnost prelaska većeg broja kilometara u čistom EV načinu rada električnog automobila, uz nula l u potrošnji goriva i emisiji plinova. Očekivani broj prijeđenih kilometara (WLTP standard) prelazi 60, što je više od drugih konkurentnih plug-in SUV hibrida, dakle omogućuje prelazak ‘na struju’ više od 50 kilometara dnevno, koliko iznosi europski prosjek u vožnji do posla i nazad.

Tijekom ljeta, odnosno kako kako otkrivaju iz Toyote, novi RAV4 Plug-in Hybrid bit će predstavljen u drugoj polovini nadolazeće godine..

Erfolg LED žarulje
Toyota RAV4 Plug-in Hybrid - od vas će napraviti pravog stručnjaka za štednju

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.