Toyota CH-R osvježena za novi tržišni pohod

Krajem ove godine stiže nam osvježena velika japanska uspješnic, Toyota je najavila nove i snažnije motore te bogatiji infotainment sustav spremna je za novu tržišnu borbu..

Uspješni crossover CH-R koji je predstavljen 2016. godine omiljen je među europskim kupcima. Do sada je prodano čak 400 tisuća jedinica ovog automobila, a japanski proizvođač sprema redizajn. Pod poklopcem motora uz trenutni 1,8 litreni hibrid sa 122 KS naći će se novi, snažniji dvolitreni Dynamic Force pogon. Potonji motor će ispucavati 184 KS što je 50 % jače od trenutno ponuđenog uz zanemarivo povećanu potrošnju od 10 %. Prema WLTP protokolu prosječna potrošnja iznosi 5,3 litre na 100 kilometara. Jači će motor krasiti jače opremljene modele, dok će slabiji biti u početnim paketima opreme.

Toyota CH-R osvježena za novi tržišni pohod

Modularna GA-C platforma dopušta kreaciju svestranih modela u paleti Toyota i Lexus game što u konačnici znači i konstantno unaprjeđivanje modela. Tako je novi CH-R zahvaljujući konstrukcijski unaprjeđenom ovjesu udobniji ali i agilniji od prošlog modela. Zanošenje karoserije koje je karakteristično za ovaj segment vozila je na minimumu, a sveukupni dojam u vožnji diže i bolja zvučna izolacija.

Nova Toyota C-HR ostaje vjerna svom vizualnom identitetu; njegove coupe linije stvaraju podebljani stil koji se i dalje ističe kako u Toyotinoj liniji, tako i u C segmentu SUV modela. Suptilne izmjene prednjeg i stražnjeg dijela automobila dodaju jednostavnost, profinjenost i dinamičnost, dok su prednja svjetla i segmenti stražnjeg svjetla opremljeni najnovijom LED tehnologijom koja osigurava zapaženost bilo da je riječ o vožnji po noći ili po danu. Treba napomenuti kako su uz prednje žmigavce od sada u ponudi i dinamički stražnji žmigavci.

Toyota CH-R osvježena za novi tržišni pohod

Ekspanzija i modernizacija Toyotinog multimedijskog sustava za 2019. sada omogućava potpunu integraciju pametnih telefona i putem „Apple CarPlay“  i „Android Auto“. Uz to, ovaj sustav olakšava nadogradnju karte ‘Over The Air’ na navigacijskoj platformi: Toyota isporučuje automobil s besplatnom trogodišnjom pretplatom za ta ažuriranja, a dostupna su svakih 6 mjeseci. Interijer je dodatno obogaćen kvalitetnijim materijalima mekšima na dodir, a dostupne su i novi uzorci presvlaka sjedala. Za audiofile željne vrhunskog zvuka,američki stručnjak JBL pripremio je moćan audio sustav koji broji 9 zvučnika i 800 W snage.

Toyota CH-R osvježena za novi tržišni pohod

Sigurnosni sustavi pod nazivom Toyota Safety Sense budnim okom prate sve što se zbiva ispred i oko vozača. U seriji se sada nudi aktivno kočenje u nuždi, adaptivni tempomat, sustav za zadržavanje vozila u traci, automatsko paljenje dugih svjetala, ali i sustav pod nazivom Intelligent Clearance Sonar. Nadogradnja je to na senzore za parkiranje koji će zakočiti vozilo ako se na putu pronađe neželjeni predmet. Aktivna pomoć pri parkiranju i sustav kamera u 360 stupnjeva su također dostupni kao doplata, a kvaliteta slike je uvelike poboljšana.

Nova Toyota na tržište stiže krajem godine, a uz ove detaljne i fine promjene nema sumnje kako će i dalje ostati prvi vrhu izbora europskih kupaca.

Erfolg LED žarulje
Toyota CH-R osvježena za novi tržišni pohod

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.