Toyota C-HR GR Sport, sportski paket za hibridni dijamant

Toyota C HR GR SPORT

Toyota je za svoj model CH-R uvela poseban GR SPORT paket opreme…

Paleta ponude za japanski hit model. Toyota C-HR za 2021. donosi veću profinjenost i ekskluzivnost na već dobro znane atribute koji su ovom SUV-u u segmentu C donijeli status legende unutar Toyotine ponude.

Toyota C HR GR SPORT

Predstavljen 2016. i pozicioniran kao dinamični crossover ekstravagantnog izgleda s odličnim voznim svojstvima – pružajući pri tome najmanju emisiju štetnih plinova u segmentu – prva Toyota C-HR je imala snažan utjecaj na razvoj segmenta C-SUV.

U svojoj prvoj godini, C-HR je prodan u 120.000 primjeraka u Europi, dohvativši odmah 10% tržišnog udjela u segmentu. Ova priča o uspjehu se nastavila, pa danas, zahvaljujući jedinstvenoj ponudi pogonskih sklopova u segmentu koju čine 1,8-litarski motor od 122 KS i 2,0-litarski motor od 184 KS, CH-R vozi preko 400.000 Europljana.

Nadahnut Toyotinim sportskim modelima GR, uz prepoznatljive boje TOYOTA GAZOO Racinga, novi GR SPORT donosi još oštriji vanjski izgled i ovako dojmljivoj pojavi modela C-HR. Posebna pažnja je posvećena prednjem dijelu automobila, pa GR SPORT sada ima crnu pozadinu značke i kućište glavnih svjetala, sjajni, crni središnji dio branika i okvire svjetala za maglu, tamno kromiranu masku i novi, agresivnije oblikovani prednji spojler.

Toyota C HR GR SPORT

Gledano s boka, sjajne crne letvice vrata nadopunjavaju jedinstvenim dizajnom aluminijskih naplataka od 19″. A, straga je tu crna pozadina značke, sjajni crni okviri katadioptera, jedinstveni dodatak ispod branika i logo GR SPORT. GR SPORT je dostupan u nizu od devet ekskluzivnih dvobojnih kombinacija, uključujući novu, jedinstvenu za ovaj model, sivu boju karoserije Dynamic s crnim krovom.

Što se interijera tiče, inačica GR SPORT se odlikuje novim uređenjem Cool Silver i nizom presvlaka sjedala od alkantara kože ili u cijelosti od tkanine, pri čemu su obje izvedbe dodatno ukrašene crnim i sivim šavovima, po kao što to treba biti jedan GR.

Toyota C HR GR SPORT

Ostali posebno krojeni detalji uključuju obruč upravljača presvučen perforiranom kožom, s šavovima od crvenog konca na obruču upravljača i ručici mjenjača, jedinstvene letvice praga, logo GR SPORT, tipka GR stop/start i posebna animacija prikaza s temom GR na TFT zaslonu unutar ploče s instrumentima.

Toyota C HR GR SPORT

Konačno, cijela ponuda modela C-HR za 2021. je opremljena sustavom Toyota Safety Sense koji uključuje niz novih funkcija aktivne sigurnosti, čineći C-HR podjednako sigurnim, koliko i zabavnim za vožnju. GR Sport inačica modela CH-R na tržište stiže početkom 2021.

foto: Toyota