Suzuki Jimny od sad patrolira u Italiji, pazite se!

Suzuki Jimny suv policia

Carabinieri za terenski lov na prekršitelje koristiti će ovaj maleni ali izuzetno sposoban japanski SUV…

Talijanska vojna policija od nedavno je bogatija za još jedan automobil. Ne, ovaj put nije riječ o nekoj egzotici, već, ni manje ni više nego o Suzukiju! Maleni Suzuki Jimny postao je “as u rukavu” policijskih snaga zbog robusnog izgleda, ali i odličnih performansi na terenu.

suzuki jimny policija

Bilo da je riječ o blatu, kamenju ili blatnjavoj ravnici, ovaj će maleni SUV briljirati gdje god se našao. Ključ svega je napredni AllGrip pogon na sva četiri kotača i poprično trivijalni 1,5 litreni benzinski motor od 102 KS i 130 Nm okretnog momenta. Na prvu možda ne zvuči kako će hvatati luksuzne jurilice autocestom, ali njegova je namjera dijametralno suprotna. Ovo je pravi SUV za avanture po zahtjevnom terenu, dok cjenovno ostaje u vrlo skromnim okvirima.

Suzuki Jimny suv policia

Na krov je montirana i plava svjetlosna signalizacija zajedno sa sirenom koja će ispuštati tri tona. Također, tu je i vrlo snažno bijelo svjetlo za potragu, koje će dodatno pomoći pri obilascima noću, dok je interijer uglavnom ostao nepromijenjen.

Nema sumnje kako će upravo Jimny uvelike pomoći talijanskoj policiji pri krstarenju po zahtjevnim i blatnjavim terenima, a zbog epiteta “malene G klase” svakako izgleda interesantno u policijskim bojama. Carabinieri, svaka čast na izboru!