Roditelji potroše 4 dana godišnje na pripremanje djece za vožnju

Seat Tarraco

Seat je napravio istraživanje u kojem je zaključeno kako roditelji izgube čak 96 sati godišnje na pripremanje djece za vožnju…

Vrijeme provedeno unutar dnevne rutine razvažanja svojih najmlađih pokazalo je kako gotovo trećina roditelja u Velikoj Britaniji (30 posto) kasni na posao barem jednom tjedno, a majke i očevi dnevno kasne u prosjeku 11 minuta zbog problema u prijevozu. U Londonu ta brojka još više skače, a djeca u glavnom gradu uzimaju najviše vremena da uđu u automobil, zbog čega roditelji u prosjeku kasne 18 minuta.

Dodatno vrijeme provedeno uglavnom oduzimaju djeca u (pre)dugom odijevanju cipela i kaputa prije nego što krenu iz kuće. Roditelji navode da su djeca u dobi od dvije do tri godine najbrži za ulazak u automobil. Postupak pripremanja djece za put do škole ili vrtića u prosjeku dodaje 20 minuta na vremensku rutinu do posla, a jedna od 14 obitelji prijavila je da im je potrebno 40 minuta duže otkako su dobili djecu.

Poticaji koji se nude djeci da pokušaju i izglade proces njihovog pokretanja uobičajena su taktika koju koriste roditelji, a više od četvrtine njih priznalo je da nudi slatkiše, omiljenu glazbu koja se pušta u automobilu te obećaju poslasticu nakon što se sretno stigne na odredište.

[row style=”collapse” h_align=”center”]

[col span__sm=”12″ align=”center”]

[/col]

[/row]