Roditelji potroše 4 dana godišnje na pripremanje djece za vožnju

Roditelji potroše 4 dana godišnje na pripremanje djece za vožnju

Seat je napravio istraživanje u kojem je zaključeno kako roditelji izgube čak 96 sati godišnje na pripremanje djece za vožnju…

Vrijeme provedeno unutar dnevne rutine razvažanja svojih najmlađih pokazalo je kako gotovo trećina roditelja u Velikoj Britaniji (30 posto) kasni na posao barem jednom tjedno, a majke i očevi dnevno kasne u prosjeku 11 minuta zbog problema u prijevozu. U Londonu ta brojka još više skače, a djeca u glavnom gradu uzimaju najviše vremena da uđu u automobil, zbog čega roditelji u prosjeku kasne 18 minuta.

Dodatno vrijeme provedeno uglavnom oduzimaju djeca u (pre)dugom odijevanju cipela i kaputa prije nego što krenu iz kuće. Roditelji navode da su djeca u dobi od dvije do tri godine najbrži za ulazak u automobil. Postupak pripremanja djece za put do škole ili vrtića u prosjeku dodaje 20 minuta na vremensku rutinu do posla, a jedna od 14 obitelji prijavila je da im je potrebno 40 minuta duže otkako su dobili djecu.

Poticaji koji se nude djeci da pokušaju i izglade proces njihovog pokretanja uobičajena su taktika koju koriste roditelji, a više od četvrtine njih priznalo je da nudi slatkiše, omiljenu glazbu koja se pušta u automobilu te obećaju poslasticu nakon što se sretno stigne na odredište.

Erfolg LED žarulje
Roditelji potroše 4 dana godišnje na pripremanje djece za vožnju

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.