“Razgovor s Fiatom” novi je format gdje direktor Fiata odgovara na chat pitanja koja postave korisnici

collage DT Fiat direktor

Koristeći novi oblik videozapisa sniman doma na pametnom telefonu, Luca Napolitano, direktor brendova Fiat i Abarth za EMEA regiju, osobno odgovara na pitanja potencijalnih kupaca o modelu New 500…

Fiat je osmislio novu „više osobnu“ komunikacijsku strategiju koja teži održavanju kontakta s Fiatovim klijentima na jednostavan, učinkovit i trenutan način. Jedna od alatki korištenih u ovoj strategiji je „Razgovor s Fiatom“, niz videozapisa u kojima će Luca Napolitano, direktor brendova Fiat i Abarth za EMEA regiju, izravno odgovarati na pitanja potencijalnih kupaca koji su zainteresirani za model Fiat New 500. Iz chata će se preuzeti pitanja o novom modelu, koja će poslati i stari i novi kupci zainteresirani za dobivanje detaljnijih informacija o Fiatovom novom i „u potpunosti električnom“ modelu.

Videozapisi „Razgovor s Fiatom“ dijelit će se s korisnicima chata i objavljivati na Fiatovom YouTube kanalu, na ovoj poveznici, te će se snimati „doma“ na pametnom telefonu, u skladu s mjerama sigurnosti koje su trenutačno na snazi. Videozapisi će se objavljivati dvaput mjesečno i omogućiti Fiatu da reagira na teme od zajedničkog interesa te dijeli poruke i novosti o modelu New 500.

FIAT  Panda
(foto: Fiat)

Za prvi videozapis „Razgovora s Fiatom“ odabrana su tri pitanja za koja se smatralo da su odgovori na njih bitni širokom spektru korisnika. Razgovaralo se o dometu vozila, cijeni modela te datumima isporuke krajnjim korisnicima. Odabrana pitanja poslali su korisnici iz triju zemalja: Njemačke, Francuske i Italije.

Chat posvećenom modelu New 500 prvi je takve vrste u automobilskoj industriji. Predstavlja posebni kanal za potencijalne kupce modela New 500 – koji su izrazili interes za „La Prima“, numeriranu verziju modela, s posebnim numeriranim znakom za prvih 500 vozila i „La Prima“ znakom za kasnije modele. Kanal je također namijenjen onima koji su zainteresirani za ovaj model u širem smislu.

Sustav se temelji na tehnologiji, u vlasništvu tvrtke LivePerson, koja povezuje različite platforme za razmjenu poruka, kako bi klijenti mogli započeti i nastaviti razgovore jedan na jedan i s dodanom vrijednošću sa svojim krajnjim korisnicima. Ciljevi projekta obuhvaćaju u potpunosti potrebe klijenta: od potrazi za informacijama tijekom pretprodajnog postupka do podrške prilikom kupnje te, naravno, korisničke podrške.