PSA i FIAT udružuju snage, hoće li novi automobilski gigant pokoriti tržište?

PSA i FIAT udružuju snage, hoće li novi automobilski gigant pokoriti tržište?

Dugo se priča, a sada je konačno i došla potvrda. Francuzi i američko-talijanski proizvođač automobila mogli bi uvelike krojiti budućnost mobilnosti…

PSA grupacija, mnogima ipak poznatija kao družba Peugeota i Citroena još nedavno je slavila novu veliku akviziciju u svoje redove – Opel. A sad nakon dvije godine, grupacija najavljuje još veće stvari. Počelo se naveliko šuškati s Fiat Chrysler Automobiles grupom.

Posao vrijedan više od 50 milijardi dolara dovoljno govori koliki potencijal se skuplja na jedno mjesto, a uz takav kapital hvatanje u koštac s novim tehnologijama ali i novim ekološkim mjerama ne bi predstavljalo nikakav problem. U odvojenim priopćenjima FCA i PSA su potvrdili kako se vode određeni pregovori o novoj grupi, koja bi instantno postala broj 1 proizvođač u svijetu. Ne treba govoriti, kako je svima u fokusu ulaganje u elektrifikaciju, smanjenje emisije ispušnih plinova te implementiranje tehnologije autonomne vožnje.

Zanimljivo, FCA je još nedavno vodio pregovore s Renault-Nissan-Mitsubishi alijansom, ali zbog internih problema unutar te grupacije pregovori su propali.

Talijanske i francuske marke u jednom, s dozom američke muškosti, pa ne zvuči loše, bar za početak.

cvs-mobile.com
PSA i FIAT udružuju snage, hoće li novi automobilski gigant pokoriti tržište?

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.