PSA i FIAT udružuju snage, hoće li novi automobilski gigant pokoriti tržište?

PSA FIAT

Dugo se priča, a sada je konačno i došla potvrda. Francuzi i američko-talijanski proizvođač automobila mogli bi uvelike krojiti budućnost mobilnosti…

PSA grupacija, mnogima ipak poznatija kao družba Peugeota i Citroena još nedavno je slavila novu veliku akviziciju u svoje redove – Opel. A sad nakon dvije godine, grupacija najavljuje još veće stvari. Počelo se naveliko šuškati s Fiat Chrysler Automobiles grupom.

Posao vrijedan više od 50 milijardi dolara dovoljno govori koliki potencijal se skuplja na jedno mjesto, a uz takav kapital hvatanje u koštac s novim tehnologijama ali i novim ekološkim mjerama ne bi predstavljalo nikakav problem. U odvojenim priopćenjima FCA i PSA su potvrdili kako se vode određeni pregovori o novoj grupi, koja bi instantno postala broj 1 proizvođač u svijetu. Ne treba govoriti, kako je svima u fokusu ulaganje u elektrifikaciju, smanjenje emisije ispušnih plinova te implementiranje tehnologije autonomne vožnje.

Zanimljivo, FCA je još nedavno vodio pregovore s Renault-Nissan-Mitsubishi alijansom, ali zbog internih problema unutar te grupacije pregovori su propali.

Talijanske i francuske marke u jednom, s dozom američke muškosti, pa ne zvuči loše, bar za početak.