Porsche AP 18 – traktor koji sa sobom nosi puno više od imena

Porsche AP 18 - traktor koji sa sobom nosi puno više od imena

Fama koju izazivaju Porsche automobili, toliko glasno je odjeknula, da se sve što nosi oznake marke iz Zuffenhausena skupo naplaćuje…

Uvjereni smo kako dobar dio vas zna puno toga o povijesti marke Porsche. Isto tako, dobro znate da su jedan period proizvodili bili orijentirani malo drugačijim stvarima, nego danas.

Porsche-Diesel Motorenbau GmbH, tvrtka sa sjedištem u Friedrichshafenu, njemačkog grad na sjevernoj obali Bodenskog jezera, preuzela je proizvodnju traktora davne 1956.

Nakon što je AP 16 otišao u mirovinu, naslijedio ga je AP 18. U to vrijeme na glasu je bio kao prilično dostupan. Porsche AP 18 bio je prikladan i za veća gospodarstva zahvaljujući modernoj konstrukciji i funkcionalnosti. Kao i drugi modeli iz Porsche-Diesel Super postave, AP18 se poslužio znanjem Boscha kako bi koristio i ono malo elektrike što je postojalo na vozilima u to doba. Porsche je ugrađivao ZF, ali i Getrag mjenjač, u prijevodu imao je pet stupnjeva prijenosa i jedan stupanj prijenosa za vožnju unazad.

Porsche AP 18 - traktor koji sa sobom nosi puno više od imena

Naš prekrasni primjerak iz 1957. do nedavno je imao adresu prebivališta u Lijepoj našoj, u međuvremenu je pronašao novog vlasnika i zemlju u kojoj će se ljudi diviti ovom povijesnom primjerku. Prekrasni AP 18 završio je u Portugalu. Velika šteta, ali barem smo imali čast oprostiti se s njime.

Porsche AP 18 - traktor koji sa sobom nosi puno više od imena
Prekrasno restaurirani model ipak više nije dio domaće oldtimer baštine (foto: driveteam.hr)

Tehnički podaci – Porsche-Diesel AP 18

Motor: 2-cilindrični, zračno hlađenje
Kompresija: 19:1
Tlak kompresije: 18 atm
Prijenos: ZF ili Getrag zupčanik, 5 zupčanika za vožnju naprijed, 1 stupanj prijenosa za vožnju unazad
Pogon: na stražnje kotače
Elektrika: Bosch-anlasser 12V, Bosch alternator 12V-75W, akumulator 12V-84 Ah
Dimenzije (D/Š/V): 2.750 / 1.550 / 1.605 mm
Međuosovinski razmak: 1.540 mm
Udaljenost od tla: cca 420 mm
Masa traktroa: 1.255 kg
Gume: prednje (4.50-16 ASF), stražnje (8-24 AS) – moguće još 10-28 AS i 8-32 AS

Porsche kroz povijest traktora
Početkom ’30-ih godina prošlog stoljeća prof. Dr. Ferdinand Porsche započinje projekt – traktor za široke mase.

Ferdinand Porsche je 1934. proizveo tri prototipa traktora, koji su bili opremljeni benzinskim motorima. I dok se dizajn već na neki način formirao, brojna testiranja su rađena na motorima. Na kraju je odluka pala na razvijeni dizelski motor sa zračnim hlađenjem, a pri tome je donosio raspon snage od 14 KS do 55 KS. Uslijedila su previranja i brojne turbulencije za vrijeme 2. Svjetskog rata, a to je uvelike utjecalo i na proizvodne pogone i proizvođače s licencom. Sve ostalo je povijest…

Davne 1963. proizveden je posljednji Porscheov traktor. Od toga su posljednje serije isporučene 1964. Iz tvornice MTU-Daimler, budući da je ta tvornica u fokusu imala proizvodnju dizelski motora za NATO tenkove…

cvs-mobile.com
Porsche AP 18 - traktor koji sa sobom nosi puno više od imena

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.