Porsche 911 Turbo S poseban je automobil, pogotovo uz boju vrijednu 83.000 eura!

Porsche Turbo S boja

Iz Amerike stiže zanimljiva vijest o luksuziranju pojedinaca, prodan je Porsche 911 Turbo S u zanimljivoj Chromaflair bojom, koja košta koliko i 718 Cayman GTS 4.0…

Ono kad je normalan Porsche 911 prejednostavan, pa se odlučite na još pokoji dodatak. U ovoj priči taj dodatak je boja…

Nijansa Chromaflair, koja je plod i rezultat rada odjela Porsche Exclusive Manufaktur, rezervirana je samo za izvedbu 911 i zbog puno stvari je stvarno posebna.

Porsche Turbo S boja

Američki ovlašteni prodajni partner Porsche Exchange, smješten u Highland Parku (Illinois) upravo je prodao Porsche 911 Turbo S (650 KS) sa takvom bojom. Doplata za boju iznosile su gotovo 83.000 eura. O kojem se iznosu radi, dovoljno govori podatak kako za taj iznos možete kući povesti i Cayman GTS…

Vozilo je navodno prvi Porsche 911 Turbo S generacije 992, koji smije nositi boju Urban Bamboo Chromaflair. S prodajnom cijenom nešto većom od 302.000 eura, ovo je trenutno najskuplji 911 iz generacije 992, izvještava Porsche na svojim društvenim mrežama. Naravno, ovaj 911 ima još nekoliko dodataka koji su u konačnici povećali konačnu prodajnu cijenu, a prvi u oko upada karbonski krov. Dok ne dođe izvedba GT3 RS i apsolutni kralj GT2 RS, zasigurno će držati tron kada je cijena u pitanju.

Porsche Turbo S boja

U čemu je stvar, zašto je Chromaflair boja zapravo toliko posebna boja i toliko na cijeni? Zato što je obrada pigmenata izuzetno složen i u potpunosti ručni rad. Višeslojne pahuljice koje sadrži mikroskopske su debljine jednog mikrometra dok je primjerice čovjekova kosa 50 puta gušća. Pahuljice sadrže aluminijsku jezgru koja je okružena staklenim slojem a promjenom debljine ovog staklastog sloja stvaraju se različite boje.

Porsche Turbo S boja

Najbolje od svega, čak je i ključ dobio obrise te boje. Nadamo se samo da to nije dodatno uračunato u cijenu…

Kako se ta boja zapravo presijava i izgleda ‘uživo’ pogledajte ovdje.

foto: Porsche Exchange