Porsche 911 GT3, nova definicija vozačkog savršenstva upravo predstavljena

Porsche 911 GT3, nova definicija vozačkog savršenstva upravo predstavljena

Sedmo izdanje nove vozačke delicije, nastao u uskoj suradnji s Porsche Motorsportom. Čistu trkačku tehnologiju prenosi u proizvodni model dosljedno, više nego ikad prije…

Dorađeni ovjes i sofisticirana aerodinamika sa stražnjim krilom, kojeg su već svi prozvali labudom, te upečatljiv difuzor kakav krasi trkaći 911 RSR, prvo je što upada u oko. Pored toga, sigurno će vas zanimati snaga. Nisu je pretjerano napuhavali, u odnosu na prethodnika, tako da novi GT3 vozi u pratnji 510 KS. Zanimljivo je vidjeti deklarirane brojke. Tako 911 GT3 troši 12.4 (PDK), odnosno 13,3 l (ručni mjenjač) na 100 km.

Porsche 911 GT3, nova definicija vozačkog savršenstva upravo predstavljena

Čak i ako znamo, da  su takve brojke realne, tek u ekstremno laganu vožnju, s njima se neće zamarati vlasnici, kada čuju zvuk 4.0-litrenog 6-cilindarskog bokser motora, koji rad temelji na pogonskom sustavu 911 GT3 R, isprobanom i testiranom u utrkama izdržljivosti. Akustično impresivan motor, opet će osvjati svojom akustičnom notom, u visokim okretajima. Rezultat je briljantni pogonski stroj – učinkovit i emotivan, precizan i visokih performansi – savršen za krug i vrhunski za svakodnevnu upotrebu. Rekli bismo, tipično za ovu marku.

Prepoznatljiva snaga 911 GT3 leži u zbroju njegovih karakteristika. S najvećom brzinom od 320 km/h i 318 km / h s PDK mjenjačem, čak je brži od prethodnog 911 GT3 RS. Ubrzava od nule do 100 km/h za 3,4 sekunde. Porsche također nudi novi model sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem za posebno puristično iskustvo vožnje.

Porsche 911 GT3, nova definicija vozačkog savršenstva upravo predstavljena

Sofisticirana aerodinamika koristi iskustva stečena na moto trkama i generira znatno više potisne sile bez primjetnog utjecaja na koeficijent otpora. U položaju performansi, ručno postavljeni elementi krila i difuzora značajno povećavaju aerodinamički tlak za velike brzine u zavojima.

To je, međutim, rezervirano strogo za izlete na krug, jer ondje 911 GT3 može pokazati sve svoje adute. Tijekom završnog testiranja na Nuerburgring-Nordschleifeu, čak je 17 sekundi brže od svog prethodnika. Vozač koji je radio na razvoju modela, Larsu Kernu trebalo je samo 6:59,927 minuta za punih 20,8 kilometara kruga. Kraću stazu od 20,6 kilometara, koja je prije toga poslužila kao mjerilo, 911 GT3 dovršio je za 6:55,2 minute. Izvođen na opcionalno dostupnim gumama Michelin Pilot Sport Cup 2 R, novi je model u nekoliko krugova neprestano pružao svoje performanse u stručnim rukama ambasadora marke Porsche Jörga Bergmeistera. Za Bergmeistera je to “daleko najbolji serijski automobil” koji je iskusni profesionalni vozač ikad vozio u “Zelenom paklu”.

Porsche 911 GT3, nova definicija vozačkog savršenstva upravo predstavljena

Unatoč široj karoseriji, većim kotačima i dodatnim tehničkim značajkama, težina novog GT3 u rangu je s prethodnikom. S ručnim mjenjačem težak je 1,418 kilograma, a PDK 1,435 kilograma. Prednji poklopac motora od plastike ojačane karbonskim vlaknima (CFRP), lagani stakleni prozori, optimizirani kočioni diskovi i kovani naplaci od lakih legura osiguravaju kvalitetan raspored težine, kao i poklopac odjeljka stražnjih sjedala. Lagani sportski ispušni sustav smanjuje težinu ni za manje od deset kilograma. S beskonačno električno podesivim ispušnim zaklopkama, harmonizira izuzetno emotivan zvučni doživljaj.

Novi Porsche GT3 očekuje se već krajem proljeća na prometnicama…

foto: Porsche

Erfolg LED žarulje
Porsche 911 GT3, nova definicija vozačkog savršenstva upravo predstavljena

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.