Peugeot 508 Sport Engineered stigao u Hrvatsku, ekstremnih 360 KS za skoro 500.000 kuna

Peugeot

Ultimativni 508 i najekstremniji lav u ponudi marke uopće, konačno je dočekao zeleno svjetlo…

Peugeot ide jako. Model 508 u limuzinskoj i karavanskoj SW izvedbi prošao je ekstremnu obuku u Peugeot Sport Engineered odjelu.

Peugeot  Sport

Francuski je proizvođač osmislio novu vrstu performansi koje čuvaju okoliš i omogućuju spajanje sportskog izgleda i tehnologije u novoj izvedbi Neo-Performance. Potpis koji čine tri nove linije Kryptonite istovremeno ukazuje na novi identitet odjela Peugeot Sport i podsjeća na svjetlosni potpis serijskih modela, a nadahnuće crpi i iz nasljeđa marke sa stražnjim svjetlima modela Peugeot 504 Coupé.

Peugeot  Sport

Najsnažniji 508 iz hibridnog sklopovlja razvija 360 KS i 520 Nm, što mu omogućuje sprint do ‘stotke’ u 5,2 sekunde. Uparen je sa automatskim EAT8 mjenjačem koji broji 8 stupnjeva prijenosa, a tu je i potpuno električni modus s kojim se može proći 42 kilometara.

Peugeot  Sport

Novi 508 Peugeot Sport Engineered biti će dostupan u tri boje karoserije: posebna siva boja Sélénium, crna boja Perla Nera i crna boja Nacré.

Svi natpisi vozila 508 Peugeot Sport Engineered crne su boje kako bi se naglasio prirodni sportski izgled modela Peugeot 508. 508 Peugeot Sport Engineered do registracije u Hrvatskoj starta s cijenom od 496.900 kuna. Ostaje samo dvojba, limuzina ili karavan?

Foto: Peugeot