Ovo su najsigurniji automobili iz 2019., potvrdio Euro NCAP!

Novi Renault Clio odnio titulu najsigurnijeg gradskog automobila!

Euro NCAP objavio je svoju najbolju ocjenu u klasi za 2019. godinu. Ocjenjivano je pedeset i pet automobila, od kojih je četrdeset i jedan postigao vrhunsku pohvalu. Prošla je godina jedna od najimpresivnijih do sada po pitanju sigurnosti putnika…

Mercedes-Benz je ponovno došao do krune u kategoriji najboljeg obiteljskog automobila. CLA je sportska alternativa A klase, pobjedniku prošlogodišnjeg najboljeg u klasi. Ostvarila je ocjenu veću od 90 posto u tri od četiri područja sigurnosti i donijela najbolju ukupnu ocjenu u godini. Izuzetno je što je Mercedes-Benz u 2019. godinu lansirao još pet vozila s pet zvjezdica, a svi su imali izvanrednu zaštitu od sudara i tehnologiju pomoći vozaču.

image

Tesla se i ove godine pokazala snažnom. Model X  pobjednik je u kategoriji velikih terenaca, a SEAT Tarraco zauzeo je drugo mjesto. Teslin model 3 spada u kategoriju električnih i hibridnih vozila i zajedno s BMW serijom 3 dijeli prvo mjesto u kategoriji velikog obiteljskog vozila. Dva automobila završavaju s identičnim ukupnim rezultatima, BMW donosi bolji rezultat u zaštiti pješaka, a Tesla dobiva bodove ugradnjom Safety Assist sustava. Nova Škoda Octavia je prva u ovoj kategoriji.

Seat Tarraco

U kombiniranoj klasi malih terenaca/monovolumena, Subaru pobjeđuje s novim Foresterom, izvrsnim sveobuhvatnim performansama. Mazda CX-30 i VW T-Cross, bliski su sljedbenici u ovoj kategoriji. Bez obzira što nije na vrhu, Mazda je imala odličnu godinu, pri čemu se Mazda 3 iskazala s izuzetnim performansama u zaštiti odraslih putnika i zauzela drugo mjesto iza Mercedes-Benz CLA u kategoriji malih obiteljskih automobila.

Mazda driveteam

U klasi malih gradskih vozila dva vozila dijele prvo mjesto, Audi A1 i najprodavaniji Renault Clio već su godinama među najpopularnijim i najpoželjnijim malim automobilima u Europi. Njihove posljednje generacije stigle su 2019. i jednako su se dobro pokazale na NCAP testovima. Novopečeni Ford Puma također je jedan od boljih ‘performera’ u ovoj kategoriji.

Supermini segment ostaje najkonkurentniji na tržištu, što ilustrira prisutnost automobila s 3, 4 i 5 zvjezdica na popisu, a pobjednici zaslužuju pohvale za svoj beskompromisni stav o sigurnosti.

clio ncap