Osvježena Mercedes-Benz E klasa već kruži po Las Vegasu!

o

Mercedes-Benz E-klase interne oznake W213 predstavljen je prije 4 godine, a sada je došlo vrijeme za blagi redizajn u pogledu vanjštine i unutrašnjosti…

Po svjetlucavim ulicama Las Vegasa ovih dana “kruži” nova, redizajnirana E klasa. Daimler je odlučio kako je pametno pokazati što su i kako unaprijedili na svojoj “baby S klasi” na salonu elektronike CES. Prva, očigledna izmjena je prednji branik te nova generacija MultiBeam LED svjetala kako bi i E klasa bila u skladu s ostalim limuzinama u ponudi.

o

Što se unutrašnjosti tiče, analogni instrumentarij u potpunosti je od početne opreme zamijenjen digitalnim, a sve je to zahavaljujući ubacivanju vrhunskog MBUX sučelja kojeg poznajemo iz A klase. Sučelje će po prvi put u povijesti E klase biti osjetljivo na dodir, a tu je i besprijekorno ambijentalno osvjetljenje u 64 boje. Ne treba zanemariti i novu generaciju upravljača koji ponovno dolazi s upravljačkim tipkama osjetljivim na dodir.

e klasa interior

Sigurnosna oprema po kojoj je Mercedes-Benz poznat niti ovdje ne kasni, pa tako novi sustav DISTRONIC omogućava interaktivnu kontrolu prometne situacije. Uz pomoć Live Traffic informacija, E-klasa može prepoznati i reagirati na prometne gužve i opasnosti i pravodobno smanjiti brzinu te se kretati sama unutar prometne gužve. Paket pomoći pri parkiranju nudi poboljšanu kameru od 360 stupnjeva s novom funkcijom  “Side Side” koja pazi na cijelu stranu vozila. Prošireni bočni prikaz olakšava kretanje u blizini, paralelnih prepreka poput rubnjaka i zidova garaže.

Redizajnirana je i gama motora, pa je tako ulazni motor 4-cilindarski turbobenzinac 2.0 s 268 KS (E300) i 6-cilindarski 3.0 s 362 KS (E400) a ponudi će biti čak sedam plug-in hibridnih modela. No, europskom i hrvatskom tržištu najzanimljiviji ostaje turbodizelaš E 200d, koji će sa trenutnih 150 KS biti pojačan na 160 KS.

Za detaljan popis serijske opreme te prve cijene valja pričekati salon u Ženevi gdje će redizajn E klase i službeno biti predstavljen!